Carin Coach

Lilla Maj – naturlyriskt kåseri, vad har det med coaching & Speedcoaching att göra!? Lite långsökt kanske och ändå… häng i!

What´s in it for You?

Kåseri infört kultursidan i Nya Wermlands Tidningen lördagen den 27 maj 1995. Det här är nummer 3 i en serie kåserier som jag nu ca 30 år senare dammar av och synar med vår tids glasögon. Ur ett personligt perspektiv är det spännande för mig att se: Vad har hänt, vad såg jag då, vad ser jag nu. Mina kåserier smiter in under rubriken naturlyriska och själva skrivandet är (för mig) en intressant form för lärande och upptäckter. Vad kan det ge dig?

Du kan dra direkt nytta av det här! Längst ner i blogginlägget beskriver jag en princip som du kan dra nytta av i både arbete och vila. En princip som bygger på det du vill utforska. Mina kåserier är ett uttryck för min personliga lust att skriva, beskriva och formulera mig i text. Här får dessa fungera som litet exempel på ur reflektioner som finns nerskrivna ger guidning framåt – över tid och kanske sätter det fart på din fantasi och naturlängtan!?

Ännu snabbare effekt får du om du bokar in dig på en kostnadsfri SPEEDCOACING!

Läs hela bloggen, registrera dig för Nyhetsbrevet, så du får syn på nya chanser för t ex SPEEDCOACHING, om du inte lyckas knipa en plats nu på onsdag 31 maj…

Här kommer kåseriet inlagt som ett citat från Kultursidan på Nya Wermlands Tidningen:

”Lilla Maj

Hon står där i plötsligt trolleri: ”Jag vill se dom säga – god natt”. Hon har röd tröja och flätor. Med nio solvarv i kroppen dansar hon runt mig i en spontan hoppsavals medan hon pratar och pratar. ”Det är fullt därnere”, säger hon och pekar på den höga björkdungen. Hon är en liten vårbrud som just ingått i ett livslångt äktenskap. ”Vårdtecknet” har hon ovetande givit mig.

Hon kom nyss galopperande med handen bakom ryggen rakt mot pinnstolen i solgläntan. Skönhetsupplevelsen var bländande i den vårklara middagssolen. Brudbuketten av vitsippor föll allldeles rund kring den lilla handen. ”Lillebror och jag har plockat massor”, danar hon på. ”De är rosa och lila på baksidan. Titta! De skimrar som silver och alla är olika”

Min lilla vårbrud är inte min men ändå…

Hon dansar kring det tema som var min egen ungdoms önskan. När jag blir gammal ska jag sitta i en grön tältstol och se hela våren väckas, vakna och slå ut. Jag ska se det hända.

Redan på den tiden var begreppet ”våren” oftast en parentes i sinnet och en sporadisk högtid. Man klev från vinter rakt in i sommaren. Cykelturer utan mössa och handskar existerade nästan inte. Det var ur läderstövel i bikini.

Varför kan vi inte minnas framtiden, undrade Salvador Dali.

När Tellus och dess befolkning har tömt sin totala energi kring ämnena elektronik, data, miljö och genteknik är de nog Tidens tur.

För femhundra år sedan lät biskop Hugh Oldham i Exeter middagsuret i matsalen rätta sig efter biskopens egen kropp. Han åt mat på bestämda tider: kl 11 och kl 5. Blev biskopen hungrig på annan tid lät han tjänarna rätta klockan därefter!

Vi har infört sommartid…

Det kanske inte dröjer så länge förrän vi inför ”Lilla Maj”, tre- fyra veckor in-kilade mellan april och maj. Då kanske vi nordbor är mentalt och kroppsligt beredda när juni träder in i sin andlösa skönhet. Beredda att njuta och ta emot. Måhända sker det före genteknikens tid… före år 2000 e Kr.

– God morgon, Lilla Maj, minns du?
Karin Hansdotter”

PS, Kåseriet är signerat med mina två förnamn, Carin stavat med K, och döpt efter min far Hans: Då landar vi på Karin Hansdotter.

Processkrivning som ett reflekterande och lärande coachverktyg

Samma princip, att sätta ord på tankar, känslor, föreställningar är det som jag byggt mina coachande böcker på. I huvudboken ställer jag frågor där vitsen är att du börjar coacha dig själv genom att skriva dina svar.

Du går vidare genom att reflektera över vad du skrivit, få syn på vad du har inne i huvudet, tänka igen, skriva igen och se vad som vill hända – vad som utvecklar sig.

Chans att testa kostnadsfri Speedcoaching nu på onsdag 31 maj 2023 i ca 15 min.

Speedcoaching är snabb coaching där du fritt väljer ditt ämne, en utmaning, en fundering – det du är nyfiken på att lösa – komma vidare med.

Det finns några platser kvar den 31 maj 2023, kl 11, 13, 14.

Först till kvarn! Mejla mig på carinoach@gmail.com 
Du får en möteslänk för online-möte, MEET eller Zoom. 

A propos länkar – här finns två till föregående kåserier i serien från Nya Wermlands Tidningen på 1990-talet.

1 Kvinnorna om våren

2 Vårbröllop

Länk till mina Coachbokpaket.

Ha nu en strååålande söndagskväll – tillika “Mors Dag, eller dag som du läser det här, och där du är!

Kom ihåg! Du gör mig glad med din feedback på texten ovan. Vad händer i dig när du läser?

/Carin Coach 

Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Kvinnorna om våren… Nu kommer de igen!

Kära läsare! “Ja visst gör det ont när knoppar brister”

(Inledningen på Karin Boyes berömda vårdikt). Faktum är att jag kommit av mig lite med mina LIVE sändningar – på min egen webbsida.

Sändningstiden har inte passat så bra. En spännande vinkel på coaching var på gång, med metaforer, poesi…så håll utkik efter klykan – som jag startade med! Stay tuned!

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros