heart-1192662_1920

Vad är kärlek? Med jämna mellanrum får jag den frågan. 

OBS! Se till att du har lite space omkring dig och ditt läsande. Texten kräver tid för eftertanke och innan jag fortsätter vill jag uppmärksamma känsliga läsare – det här kan kännas. 

Varje gång frågan kommer stannar jag till i tanken, blir stum en stund. Varför då, tror du? 

För mig är begreppet KÄRLEK så stort, så kärt, så vackert, så ömt, så sårbart, så sinnligt, så djupt, så ytligt, så grått, färgglatt, växande att… ja – du hör: Jag kan inte fånga det i en mening… eller kan jag det?

Vad är kärlek? Med lite fantasi så kan man tänka sig en hjärtform på det mest oväntade ställen, som i bilden här ovanför.  


Den där känslan av omfamning och omtanke
och nu kära läsare är det din tur att börja locka fram dina inre bilder för vad kärlek är för dig.

Här nedanför ser du ännu ett foto från Pixabay som jag laddat ner alldeles fritt. 

“Love is in the air!” KÄRLEK: Illustrerade av fria ballonger som lyfter, många tillsammans och det finns inget tak för deras rörelse… 

För mig har KÄRLEK så enormt många ingredienser att jag i det här blogginlägget bara kan fokusera på ett. Det är ett konkret exempel, som jag kommer till. Det är absolut inte hela bilden, av hur jag ser på kärlek, men ett stråk ur det som jag lägger in i begreppet kärlek. 

Börja – under tiden som du läser – fundera på vilka människor som du ser som kärleksfulla, snälla, som sprider värme, glädje och omtanke omkring sig. Vad betyder de för dig i ditt liv?

Jag inser i skrivande stund att det här får bli blogginlägg nr 1 i en serie av flera. Tror inte jag kommer att kunna sluta skriva om detta kära ämne. Vad tror du!? Du kanske undrar – vad har det här med business att göra… Fortsätt undra! 

För mig är kärlek starkt kopplat till handlingar: Vad vi gör, för oss själva och för andra. 

Snart regnar det av hjärtan i sociala mediernas flöde på Alla Hjärtans dag – Fine! Det är blommor, choklad och pynt i affärerna. Tänker bjuda på lite eftertanke under alla vackra, glada, röda hjärtan. 

Jag storgillar de där symbolerna och använder dem stadigt själv – hela tiden  och varje dag!

Nu lägger jag mig steget före 14/2 och ger dig chans till djupare självreflektion:

Vad händer i ditt liv om du ser möjligheten av mer omtanke alla dagar i veckan, året runt?


På ALLA HJÄRTANS DAG: När jag sänder LIVE på min webbsida, nu på tisdag TTT, tisdag, tolv, tio minuter – kommer jag att tala om omtanke, som för mig är en vacker flisa av det stora begreppet kärlek.

Katten kikar in och säger: Hello livet!

Så kommer vi äntligen till pudelns kärna, som idag är gestaltat av en katt, i en kort roman av en japansk författare. Ett boktips alltså!

Ärligt, inte förrän du har läst den här boken finns det en chans att mitt budskap till dig går fram ordentligt.

Nu ska jag försöka förklara varför. Författaren, Takashi Hiraide, har för mig flyttat in begreppet kärlek i ord som rör sig genom en bedårande liten katt.

En katt som korsar gränser, visar på synvinklar… Du som själv äger en katt… ja du börjar förmodligen spinna av igenkänning och glädje!

Du som varken har, eller har haft katt och som inte har läst boken…

Till dig vill jag fylla på med den tonartshöjning som det här blogginlägget vill bjuda mot slutet… ännu en kärleksfull handling. Är du beredd?

Föreställ dig en sittbrunn i en segelbåt om sommaren, på morgonen, eftermiddagen, kvällningen – och de samtal som kan uppstå där.

I båten intill finns bibliotekarien, Lisa – som genom att lyssna på mig, prata med mig – listar ut vilka böcker jag skulle uppskatta…

De små lappar, som jag får av Lisa, ibland handskrivna, ibland som sms är en sådan skönhetsupplevelse att jag rörs till tårar. Omtanken, som i det här exemplet, sprider sig som ringar på vattnet via lilla katten, via Lisa och just nu från mig till dig som läser.

Och vad har det här med business att göra? Om du känner dig osäker så har jag funnit många med “samma tänk”, kanske är du en av dem?

Win Win Win – Pay it forward – Oh, dear You name it! 

Ha nu en strålande dag där du är och …

Välkommen 14/2 på min LIVE – TTT! 

/Carin Coach 

Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros