Wasalopp – Carin Coach

Vårt personliga Wasalopp

I förra bloggen kom jag på en sak som följer med mig ute i joggspåren i naturen. Till vintern gissar jag att det blir på löpband inne på http://www.satskarlstad.se/. Skiftningarna, årstiderna är hisnande för mig som är en romantiker, skönhetsälskare och tankarna kommer som brev på posten. Det är som om något matas fram – precis som storfräsarna i löpning sagt: Det kommer! Du kommer att bli “hög” – säger de. Jag blir mjuk – öd-mjuk och kommer nära marken inför det faktum att rörelseapparaten fungerar. Det är lika hisnande varje dag och långt ifrån en självklar sak tänker jag därute i spåret.

Wasaloppet

En person sa en gång så vackert – när det var fullt ös och snack om prestationer på tv om Wasaloppslöpare en vinter: “Min Far kör 18 Wasalopp om dan” . Sorgen skrek rakt ut mellan stavelserna, för jag visste att hans far aldrig mer kunde springa, träna eller åka skidor. Klangen av de orden svävar med mig när jag rör mig med eller utan träningsskor.

Den Blomstertid nu kommer...

Den Blomstertid nu kommer...

Ett sorgebud kom idag. Hans röst – vars liv var toner – har tystnat

Sommarpsalmerna stiger ur marken när jag springer och tårarna sprutar. Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Du nalkas ljuva sommar då gräs och gröda gror…Han hade cancer och gick på gym så länge han orkade. Hans liv var toner och han spred glädje som ringar på vattnet från pianot som nästan dansade under honom. Tomrummet blir ofattbart för så många!

Vad gör vi med våra liv – vår stund på jorden?

Jag frågar mig ständigt.

Allt gott önskar jag dig och helgen tar emot oss med sin stora sommarfamn.

/CC , solen hälsar med sin ljusa energi, bakom eftermiddagens blygrå regnmoln 🙂

 

Skip to toolbar