Virtuellt Bloggcafé – Vi fikar online! – Carin Coach

Virtuellt Bloggcafé – Vi fikar online!

 Virtuellt Bloggcafé, by #carincoach – En kopp kaffe! Så började idén…

IMG_6987

Lite grynigt foto, taget med telefon – så det får duga, eller vad säger du? Är du kameraproffs, dataproffs? Välkommen till mitt café!

Jag bjuder in personer som attraherar mig. Människor som vill göra gott för andra här i världen. Det är extra spännande med kändisar, redan kända eller de som är på väg att bli kända, coming up!

Bloggcafét funkar så att vi träffas virtuellt via Skype, E-post eller liknande. Vi fikar på var sitt håll. Kanske talar vi om kaffekoppar eller något djupare. Fikastunden har ett kreativt “space”.

Min cafégäst får fem förutbestämda frågor:

 1. Kaffe eller te?
 2. Kopp eller mugg?
 3. Vad innebär kändisskap för dig?
 4. Vilken är din bild av coaching?
 5. Vad har du på gång just nu?

Efter fikat bloggar jag om det. Det är festligt, för det resulterar ofta i mer – som till exempel när jag bjöd Dagny Carlsson, 103 år – min sköna Bloggkollega – på Kungliga Operan. Vi såg Carmen tillsammans, åkte tunnelbana ihop i augustinatten och drack champagne!

Idén med bloggcafét började med Hasse Alfredssons klassiska citat: “Säffle – En kopp kaffe“. Jag köpte en megastor kaffekopp (ovan) och planterade en blomma. Sommaren (2015) kom och cafét var nästan stängt. Jag seglade omkring, fikade med mig själv och bloggade i mina två andra bloggar och på Instagram.

Det Virtuella Bloggcaféet har öppet då och då. Klicka gärna på länken (Hasse & Tage) ,så får du ett gott skratt och citatet, “Säffle – en kopp kaffe” får sitt sammanhang.

Nu blir det så kallat bildregn och länkar till respektive redan publicerade blogginlägg.

 1. Bloggcafé med Dagny Carlsson, 103 år – känd från TV-dokumentären, “Det är inte så dumt att bli gammal”.
 2. Bloggcafé med Janne Schaffer – Janne Schaffer! Läser hans bok nu – vilket Musikdokument från en världsgittarist! Köp den!
 3. Bloggcafé med Laurentsio Pettersson från bl a “Mot alla odds!” – resan med rullstol gnm Afrika.
 4. Bloggcafé med Tina Thörner – världsberömd kartläsare i rally, entreprenör och …
 5. Bloggcafé med Kathrin Löfberg – Chairman of the board på Löfbergs anrika Kafferosteri i Karlstad
 6. Bloggcafé med Pier Schmid – musiker, sångare, låtskrivare i Broken Door
 7. Bloggcafé med Blossom Tainton – Lindquist – hälsa, träning, yoga, mm. Nu Vår Ruset.
 8. Bloggcafé med Lena Bäcker – affärskvinna med hela världen som arbetsfält!
 9. Bloggcafé med Faizal Luttamaguzi – Mannen som tar betalt för att äta!
 10. Vem blir den tionde gästen tro? Jag har många på min Inbjudningslista…

 

IMG_9220[1]

Nr 1. Längtar tillbaka till Kungliga Operan och helkvällen där med Dagny Carlsson, 103 år. Inledde med ett glas champagne i Birgit Nilssons alkov. Vi njöt tillsammans Dagny och jag. Det var som om vi känt varandra halva livet!

IMG_9290[1]

Nr 2. Janne Schaffer och undertecknad med kinder blanka av rörelsetårar. Det var sommaren 2015 i Millesviks kyrka ute på Värmlandsnäs. Jannes hyllning till Ted Gärdestad: Vilken konsert!

IMG_9568 - Kopia

Nr 3. Laurentsio & jag träffades i Vulkans monter på mässgolvet nere i Göteborg, Bokmässan 2015. Här finns våra böcker.

 

IMG_3297-468x349

Nr 4. Tina Thörner och jag i busar-tagen! Hon “startar” mig, med min rosa plympenna – allt vi hade. Det var en skojtävling som jag lagt upp på Facebook. Tina var på besök i Karlstad: Vilken energi Tina har – hela hon gnistrar! Har inte ord för Tina, så skön! 🙂

 

KL3A

Nr 5. Tänk att få dricka himmelskt gott kaffe med Kathrin Löfberg, Chairman of the board. En upplevelse som varar livet ut! Läs bloggen, kära Du – läs! Klicka här!

 

pier

Nr 6. “On air”: Pier Schmid – Broken Door – Ny musik! Läs bloggen här! Klicka och lyssna på en ny singel!

 

unnamed (1)

Nr 7 Härliga Blossom! Nu startar hon Vår Ruset , motionslopp 5 km för kvinnor, runt om i Sverige med början i söder. Jag är stolt Ambassadör för loppet sedan flera år tillbaka. Den 19 maj, 2016 går det i Karlstad.

 

Nr 8. Här sitter vi och njuter av en förmiddagskopp. Jag tog tidiga tåget från Säffle och de röda väskorna sprider ut sig på golvet. Jag har redan hunnit shoppa något fantastiskt på Centralstationen. Det är något extra som jag gärna berättar mer om en annan gång… Men nu: Klicka här för att läsa om Lenas intressanta arbeten. Det är så man får hålla i sig!

 

img_2483

Nr 9: Faizal Luttamaguzi, som jag kallar “Måltidernas Kung”. Ironiskt nog så hamnade vi på en bänk framför snabbmat – vi som båda gillar måltiden, samtalet, maten, näringen… läs mer i bloggen där får du svar på hur man kan tjäna pengar på att äta mat!

Skip to toolbar