SPEEDCOACHING 2.0

Carin Coach & Martin Poddare poddar online!

Vi är tillbaka med säsong 10 i podden “Viktigt på Riktigt, by Carin Coach”. Nu blir det en miniserie på tre avsnitt och hör och häpna jag inleder med att utmana Martin Lindeskog! Samtliga länkar ligger som vanligt längst ner. Klicka här för att lyssna direkt!

 

I stället för att prata om SPEEDCOACHING, ha ha, så har jag min vana trogen fokus på den jag samtalar med och så glider vi raskt in på Martins domän, podderi och hans spännande Studiecirkel om just podcasting.

Där får du lära dig grunderna i hur du startar en podd. Ta chansen och haka på! Martin var den som “gungade igång mig” en gång och sa: “Carin, Carin – Du måste ha en egen podd!”

Vi har en härlig lyssnarskara som bara växer och vi är sååå glada för att ni sätter värde på vad vi vill förmedla. Kom ihåg att vi gärna vill ha er feedback och håll utkik för lite nytt är på gång där.

I säsong 10 kommer jag att ta “Bladhet från munnen”, he he, och berätta lite mer specifikt vad och hur jag jobbar med min professionella coaching. Det slog mig, att vänta nu: Så här har mina gäster använt podden – så why not!?

Hur ska man kunna veta vad mitt jobb går ut på, hur vi jobbar, vilka resultat man kan få, hur det går att mäta framdriften och mycket mer.

Om det här skulle jag själv kunna “tugga” i evigheter – ni vet när det är passion i varje steg, i varje del då kan vi alla prata oändligt länge och en viktig tankeställare är: Vem vill höra!? 🙂 Är det så att vi (jag) mal för döva öron!? 


Kom ihåg!
Samtliga viktiga länkar ligger som vanligt längst ner i texten.

Nu kör vi en miniserie där jag hoppas att du ska få igenkänning med ett och annat: A- haaa och Å – hååå! Tanken är att serien ska smälta ihop med säsong 8 där jag i 8 avsnitt talade om vad coaching är och vad det INTE är.

Branschen lider av diverse diffusa slöjor, så jag tänkte: Nu försöker vi riva bort några, rensa och få syn på likheter och skillnader mellan coaching, handledning, mentorskap, rådgivning, idrottscoaching, coachande förhållningssätt… Ja, du hör: Vem som helst kan gå vilse redan där!

Hur i hela friden ska man då kunna veta vad man beställer, eller ens: Vad man som ledare, individ, organisation behöver!? Där har du syftet med varför (det berömda varför) jag drog igång säsong 8 hösten 2023. Vi tar ännu en liten återblick, för vem vet om du kommer in som ny läsare här och behöver få chans till ett vidare sammanhang!?

Nytt år, 2024 och vi är i Q 1

I säsong 9 hade vi en skön start på året med en våg att surfa på – en triad där Magnus Österman, Martin Lindeskog och jag Carin Bladh talade om det som anses vara vår tids viktigaste förmåga: Resiliens…

Magnus och jag har ett program, som bygger på en ljuvlig metafor, grundad i forskning, Positiv Psykologi och med ledarskap i fokus. Programmet startar 9 april och heter ReslienceX. Nyfiken!? Hör av dig! Det är en fördjupad segelbåtsmetafor.

Lunchen bullas upp av Eventolution - Wow!

Resiliens – vi summerar igen

 • Inte bara för dig själv. Alla omkring dig påverkas. Vilken möjlighet att påverka och skapa värde för andra! Vilken möjlighet för dig som ledare!
 • Hantera stress bättre och öka din mentala styrka
 • Vi vet ju själva hur ansträngande stressfyllda utmaningar kan vara.
 • ”Mental elasticitet” – vad menar Carin Coach med det? Kunna parera, snabbare studsa tillbaka, slippa sjunka djupt, effektivare återhämtning
 • Sparar mycket energi.
 • Bättre mellanmänskliga relationer
 • Du behöver inte heller känna dig ensam, ensam är inte stark idag.
 • Positiv livssyn
 • Att förstå att du själv är den som påverkar din situation leder till handlingskraft och en positiv inställning. Att ta tag i saker i stället för att låta dem ligga och gro ger en positiv känsla som skapar goda cirklar på många områden i livet.

Förbättrad problemlösningsförmåga

 • Här kan vi åter gå till oss själva. När stress och utmaningar får grepp om oss så snurrar bara tankarna. Det är då inte enkelt att tänka klart.
 • Hålla fokus!

Ökad flexibilitet och anpassningsbarhet

 • Att ha tilltro till sin egen resiliens innebär att du vågar testa nya saker då du vet att om det blir problem eller utmaningar så har du en inre förmåga att hantera dem.
Hjärnan är som vanligt i fokus, positiva tankar!

 


Missade du lunchföreläsningen!?
Ingen fara!

Här ovan har du fått en snabbversion och klicka på länkarna till samtliga poddavsnitt och det sista – Kronan på verket – när publiken vällde in mitt i mitt manus och berättade om vad de tyckte!

Här är länken där du kan läsa mer om vårt program: https://www.carincoach.se/resiliencex/


Ps.
Kursmaterialet är skrivet på engelska, därför är informationen om programmet också på engelska. Själva utbildningen, coachingen är på svenska.

Fem tips från Carin Coach:

 

 1. Är du rejält intresserad lyssna på säsong 9 från start!
 2. Läs tillhörande blogginlägg!
 3. Kolla in de rekommenderade länkarna i bloggposterna och i Shownotes, anteckningar till respektive poddavsnitt!
 4. Ta chansen anmäld dig till programmet!
 5. Tipsa en god vän som du kan co-create och lära tillsammans med!
Carin Coach, så glad!
Vart är du på väg? Har du satt ditt mål?

Så återkommer vi till SPEEDCOACHING 2.0. Vecka 10 kodord SPORTLOV, chans att testa! 

Hur har du tagit ut riktningen för våren 2024!?

Sportlovet (v 9) då var jag very busy. Däremot v 10, då kan du ta chansen och boka in dig för en kostnadsfri SPEEDCOACHING+. Kodord: Sportlov! Ser du det lilla plusset? Plus=något extra för dig som chansar v 10. Du som är extra intresserad och vill botanisera i min portfölj, mina tjänster, mejla mig för att kika på SNABBGUIDEN.

SNABBGUIDEN kommer jag att prata mer om i avsnitt 3 (säsong 10).

 • Och Poddavsnitt 2 ligger redan ute!
 • Massor att suga upp alltså…Tips! Ta det i ordningsföljd! 
 • Avsnitt 2 (i säsong 10) Klicka här! 😉

Länkar

 1. Poddavsnitt nr 1 i säsong 10: https://player.captivate.fm/episode/b95761de-271c-457d-b44b-98119ffdf4fb
 2. Shownotes, anteckningar till poddavsnittet: https://viktigt-p-riktigt.captivate.fm/episode/speedcoaching-2-0
 3. Martins studiecirkel: https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/
 4. SNABBGUIDEN Mejla carincoach@gmail.com för att kika på den.
 5. ResilienceX: Här är länken till programmet, https://www.carincoach.se/resiliencex/
IC F MCC
Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros