#Sommarbloggen – Selfie på Holgers Konditori – Carin Coach
Chans att köpa med sig fika om vi ska ut på sjön…minns de där ljuvliga bakelserna som vi fick av en seglarkompis när vi var nya här i Säffle.

I dagens Säffletidning kunde man läsa att Carin Coach (undertecknad), skulle fika och blogga på Holgers Konditori runt lunchtid. Jag vill höra vad Säffleborna vill lyfta fram om sin Sommarstad. Det kom en massa bra tips och förslag, så bloggen blir ganska lång idag. I pressmeddelandet stod det också: /…/ ta en selfie med Carin som hamnar på bloggen.

Tänk om ingen vill, tänkte jag – och vilken tur jag hade, det var några Säfflebor som hängde på. Själv har jag svårt att få till det där med Selfien men det kommer väl.

Kenneth och jag på torget i Säffle, strålande sol och liten täckjacka på (för min del)
Anne Marri och jag (CC) som fläker mig in i bilden. Snart ska du få höra om tips och idéer som jag samlade in.

Positiva tips och kommentarer:

 • Ta båtbussen ut till Duse Udde
 • Njuta nere vid Kanalparken.
 • Stanna till och äta på Stenmagasinet
 • Pricka in de stora evenemangen: Torgfesten med Sven Ingvars, slutet på juli.
 • Annelundsfesten 8 augusti
 • Ta en fika på torget
 • Njuta av alla vackra blomsterarrangemang i stan – vad roligt att man satsar på det.
 • Slå ett slag för Värmlands Näs. Där kan man handla direkt och nära.
 • På Värmlands Näs kan man se rådjur och älgar. En kille berättade att hans rekord var 26 älgar på samma ställe. What? sa jag och tappade hakan. Och så berättade han lite mer: Det var när bönderna tagit upp potatis och det låg potatisar kvar i fårorna. Vilken syn! Ja- a ,här är land och stad nära. Det är min upplevelse, sedan vi flyttade hit för 1 år sedan: “nära till allt!”

Utvecklingsmöjligheter – vad fattas? Här kommer konkreta tips och idéer om vad man kan göra med de lokaler som gapar tomma. För just det verkar alla tycka är trist. Vad sägs om att locka hit, eller starta:

 • Det ramlade in många förslag och alla är medvetna om att det måste bli omsättning, folk måste handla för att det ska bli ett levande centrum.
 • Ungdomscafé
 • Liten konsthandel med både tavlor och material för den som själv vill måla
 • Matställen med speciell inriktning – t ex, Kinesiskt, Indiskt osv.
 • Järnhandel och Båttillbehör…det finns många önskemål och idéer.

Det är roligt att börja tänka högt och tillsammans här i #Sommarbloggen för vad som är möjligt. Jag har förresten redan smugit igång med #Sommarbloggen, så du kan kika lite bakåt. Idag klädde jag mig lite extra fin, för nu kändes det som en mer officiell premiär med Pressreleasen och allt. Jag tog på mig finklänningen och smet inom EMME för att berätta hur skön den är. Här ser du mig stå på trappan, på väg in.

Ser du klänningen? (skulle tagit av mig jackan). Hittade den på EMME, som ligger granne med Holgers café. Klänningen heter MADRID NEW DRESS BAMBU och är designad av ingen mindre än, Camilla Thulin, Stockholm. Vilken känsla här i Säffle, den lär bli sommarens favorit!

/Carin Coach 🙂 Ps. I morgon bloggar jag lite om vad coaching är bra för och snart står Båtbussen på tur, en sväng till Kroksta Herrgård – Har du testat dessa destinationer?

Ps, igen: Vet du om att jag har bloggat nästan tusen dagar i rad? Alltså över 2 år, ha ha.

Här har du länken där du kan läsa mer!

#blogg100 #lovelife

#Sommarbloggen – Selfie på Holgers Konditori
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar