Sommarbloggen – Bondemarknad på Säffes torg – Carin Coach

IMG_7876[3]
Stora Torget i Säffle. Här finns grönsaker, jordgubbar, hantverk, mat och Holgers Konditori är öppet. Full rulle (även om det var lite tomt precis när jag tog första fotot). Min lilla kamera får inte med allt. Får bestämt knalla nerför backen till fotoaffären vid bron, nedanför Glad i Garn.
Hej i sommarvinden! Läget? Här blåser det så torgstånden är på väg att lyfta. Det känns som vi seglar – fast på land! Har du tur så hinner du ner till Stora Torget i Säffle. Det är Bondemarknad mellan kl 10-14 på lördagarna i hela juli.

Sommarrean har börjat i klädaffärerna, har du sett? Jag smet inom Emme där jag hittat riktiga favoriter förut. Så fort jag ska klä mig lite sommarfin så drar jag på mig klänningen som Camilla Thulin har designat. Kolla lite bakåt i bloggen som hittar du den snart! En svalt mönstrad ljuvlig sak.

IMG_7891[1]
Träffade en affärsbekant som hittade både det ena och det andra ibland allt det gröna och så löste vi en sak direkt! Allt är “nära” i Säffle och samtidigt så finns här mängder att upptäcka!
IMG_7882[1]
Vilka fantastiska fårfällar och fullt med information om allt det kreativa som väntar ute på Värmlands Näs… så mycket att se fram emot!
IMG_7887[1]
Se! Ett urval från odlare i trakten – vilka skönheter i blått mot den för Säffle så typiska tegelfasaden i fonden på ena sidan av torget.
Kära Du! Skynda till torget om lördagarna, kanske hinner jag cykla tillbaka och köpa en av de blå skönheterna.

Mina bilder täcker bara en liten del av allt som finns. Antingen får jag skaffa mig en filmkamera, jättekamera eller en sekreterare. Det gör inget, eller hur – det är tusen gånger bättre att du far dit och med egna ögon ser morötterna, köttfärsen, sylt, saft, hantverk och….

/Carin Coach 😀

Sommarbloggen – Bondemarknad på Säffes torg
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar