”Se omvärlden med en 6-årings blick och med fem varför i fickan! Då är du gott rustad inför framtiden!”

Så avslutar ”the one and only” Christoffer Levak, Learning & Development Manager at Coca – Cola Europacific Partners, samtalet i min podd Viktigt på Riktigt. 

Dessförinnan har han berättat om varför han brinner för lärande och vilken nytta han har av det i jobbet. Han ger oss inspel kring hur hans digra erfarenheter inom business och affärsutveckling ser att det coachande samtalet är outstanding för att skapa lärande inom all typ av verksamhet och business.

”Redan de gamla grekerna!” – by the Way, här ett litet sidosnack mellan dig (du som läser) och mig. Förbered dig på ett långt blogginlägg. Jag vet, alla har mycket att göra – vem orkar läsa långa texter idag och ”Kill Your Darlings!”, heter det i skaparkretsar. Jag har helt enkelt inte klarat av att kapa något här. Dels för att du som läser kan vara en av de 50 % som inte kommit i gång med poddlyssnande – I så fall – kontakta Martin – och för att Christoffer Levaks alla guldkorn ska få chans att blänka på så många ställen som möjligt! Bra, då vet du att du kan unna dig en stunds läsning – välkommen!  

Poddavsnittet handlar alltså om lärande, vi sveper oss tillbaka till antiken. Martin Lindeskog, nestor inom podderi och min co-host, nämner sin favoritfilosof, Aristoteles, som kommer på tapeten. Carin fyller på med Sokrates, maieutiken – ”förlossningskonsten” – hur de öppna frågornas metodik får loss svaren inom individerna. Här börjar vi nästa sjunga i stämmor, utan musik, he he!

In och lyssna! Hör om vilka upptäckter Christoffer gjort, hur de använder podd internt som läroverktyg i företaget och varför han anser att coaching är det smartaste sättet, som han hittills upptäckt, för att få till kopplingen mellan lärande, action och resultat.

Som vanligt får du som lyssnare veta hur vi (Christoffer och jag) är ihopkopplade och den här gången var det Robert Månsson, VD för Easylive, som länkade ihop oss med sin känsla för hur människor samspelar.

Vi hinner samtala om attityden till lärande, olika bakgrunder – vad det betyder för att det ska bli en förändring och …

Vi snuddar lätt vid det känslomässiga delarna i lärandet och hur våra tidigare erfarenheter påverkar oss. Det här – och mycket mer – skulle jag vilja borra vidare. Mest av allt undrar jag vad du vill höra mer om kring lärande. Pinga mig på LinkedIn, lägg en kommentar i bloggen – eller gör som andra: #callcarincoach!

Gratiskurser med hög kvalité
Visste du om hur många gratis onlinekurser som finns att tillgå? Gedigna utbildningar med hög kvalitet från t ex Harvard, Yale och Lunds universitet. Det här talar vi om och …

Leaders of learning – det var där jag (Carin Coach) första gången fick nys om Christoffer Levak. Detta tack vare connections på LinkedIn. Fantastiskt!

In och lyssna på Christoffers lärorika story om hur det började med ”Ska du och jag gå?” (kursen) – till att gänget blev 100 pers! Suget efter lärande gjorde att det snabbt slog i taket för det verktyg som blivit tillgängligt och som funkade så bra att koppla på kursen, för att få till den social delen, få bli ”klass-kompis online” och dela lärandet.

Podd som läromedel i ett bolag – hur då?
Vi hann prata om podd o podden – precis som Simon Cederholm sa, i förra poddavsnittet: ”Jag lär mig så bra när jag lyssnar på en podd” Coolt! Jag passade på att fråga Christoffer – nyfiken som bara den:

– Hur använder man podd som ett lärande verktyg inom er verksamhet? Berätta!!!

– Vilken avgörande upptäckt hittade ni?

Det här är såå spännande – Ni måste bara in och lyssna på vad och hur Christoffer talar om det här. Eller hur Martin – du som är expert på podderi!

Vidare berättar Christoffer om Lärande Strategi – Effekt – att vilja nå till.
Christoffer Levak - The one and only!
Vi får dessutom en känsla av vad Christoffer levererade live på scen 1 april 2022 med Hela Sverige Samlas, som numera övergått till myflow-online learning. Förresten så kommer det att finnas möjligt att se på film inom en ganska snar framtid. Självklart kommer jag då att länka här i bloggen. Håll utkik!

Det är inte för inte som det kommer olika frågeställningar här – jag är ju trots allt Master Certified Coach, så det där med att fråga har liksom flyttat in i mitt blodomlopp.

Se vilka reflektioner som kommer till dig med de frågor jag ställer här nedan.

Vad är det du vill uppnå med lärandet? Överförande av kunskap – effekt och beteende.

Hur hänger högt resultat i svarsfrekvens ihop med faktisk utveckling… Det hänger sällan ihop och här finns lärande – att upptäcka hur vi ser på lärande. Hur vi lyckas mäta det eller inte. Vilka delar är det vi fortfarande missar? Vad kan vi göra åt det.

När poddsamtalet närmar sig sitt ritardando var det som när en eld får nytt syre! Som i ett ode, som i en sång uppstod en spontan hyllning från Christoffer till det yrke som jag hyllar och älskar fullt ut!

Poddinspelning online med Christoffer Levak, Martin Lindeskog och Carin Coach

Nedan följer i princip ett kursiverat citat från Christoffer och så klingar hela texten ut med droppvisa ord och tankar mot slutet av samtalet, poddavsnittet och blogginlägget.

Levande lärande – professionell coaching.

”Att använda coaching som verktyg för lärande kan inte nog överskattas.

Det finns inget sätt som, som jag har hittat, som gör lärandet så individualiserat som samtalet – Applåd! Den sokratiska metoden att du lär genom att ställa frågor, den typen av guidad reflektion som coaching innebär, den metoden är oslagbar. Vi ser det gång på gång hur det bara låser upp folk utifrån var de är där och då. Metoden är generisk /…/ Då kan du ha en duktig coach internt och liksom träna. /…/ Du kan ha samma metod, men du får personifierade resultat. Det är häftigt i sig. /…/ Vill bara trycka på att coaching är… /…/ Det är ofta ett steg som hoppas över – man tittar hellre på digitalisering, ja – absolut, men samtalet är fortfarande det bästa sättet vi har för att individen – att lärandet ska bli anpassat till individen. /…/ man känner sig sedd, den sociala interaktionen osv. osv Absolut! Om man tittar ur pur lärandesynpunkt: så är coachingsamtalet – det är helt fantastiskt! Applåder. /…/ Coaching är en generisk process, som skapar individualiserade resultat. /…/ När en person har gått igenom ett coachsamtal så känner de att de äger, de äger ju lösningen. Det är ingen annan som har planterat lösningen hos dem, vilket gör att du får ett helt annat comittment till att faktiskt ta de här kliven osv. Vi jobbar hårt med att göra våra chefer till duktiga coacher. Både genom att låta dem avsätta tid till det, men också att träna dem och låta dem…jobba mer medvetet. Det är ett fantastiskt verktyg.

Här kommer lite droppvisa inslag från poddavsnittets final – in och lyssna – så mycket värde här.

Fallgropar! Finns det några? Lärandet är fokuserat på lärande som ger effekt. Skapa sig en lärande strategi – Varför.
Missförståndet om vad vi ska ha lärandet till. Kurs, prestation eller tjusigt på CV´t.

Bara 15 % leder till verklig utveckling- den fallgropen vill vi bygga bort genom att satsa på coaching, som visat sig vara mycket effektivt.

Börja rota i varför vi ska lära oss – Lärande och utveckling är än viktigare i framtiden. Kraven på oss ökar – vi måste anpassa oss och lära oss nya saker. Försöka utvecklas.

Det finns få egenskaper som kommer att vara så viktiga att omfamna som: NYFIKENHET – Odla din nyfikenhet och du är gott rustad! Se omvärlden med en 6-årings blick och med fem varför i fickan. Då är du gott rustad inför framtiden!” avslutar Christoffer Levak.

Och visst sa jag: ”The one – and only!”, i början av blogginlägget.

Tack för att du läst – Tack för att du lyssnar, engagerar dig och på så vis sprider lärandet! Fantastiskt!

Som sagt – vad vill du höra mer om som gäller lärande? Hör av dig, så jättekul att höra!

/Carin Coach