Reflex – Carin Coach

Utanför fönstret är det; grått, vått, blött, mörkt, visset, kallslemmigt... Ja, du vet blöta halkiga växtdelar som blir såphala när vi går på dem. Jag ska dra på mig reflexvästen när jag ska ut och jogga sen.

Oh, himmel – kanske du tänker – var tog soliga, glada Carin Coach vägen?

Jo- rå, hon e här. Hon vill berätta om hur vi kan samla solsken inside – ja alltså inomhus i själva huset, i det egna boendet och i den egna huskroppen,  i  den egna kroppen helt enkelt.

Coachtrilogin – tre böcker med djupare innehåll, samtidigt som du kan coacha dig själv – startade i precis den här känslan: grått, vått, blött, mörkt, visset, kallslemmigt. Dessa adjektiv är ett sätt att uttrycka upplevelsen av det negativa i avundsjuka. Här kan vi få en känsla av olika härskartekniker och förminskande metoder. Det vi tangerar är det stora begreppet ondska.

Där startade boken JA-lagen, där tre bokstäver n, t, e – går upp i rök och med metodisk nyfikenhet börjar vi syma Jantelagen i sömmarna och söka det ljusa i det mörka. Vi kränger ut och in på den så kallade skiten och ser vad som händer när vi “facar dreten”. Ja, alltså när vi står öga mot öga med det som ger oss smärta. Vi rör oss från Jantelagens sunkiga träsk i bok nr 1, sen går vi vidare till det positiva – massor av plus i bok nr 2 PLUSPOLEN och så nu, skriver jag den tredje boken, Kommande natt…

Här lär vi oss mer om hur vi kan välja i vilken energi vi vill vara. Vill vi söka upp den mörka energin, utsätta oss för den? Vill vi söka oss medvetet till den ljusa energin som bär ljus och positiva tankar framåt? En av huvudpoängerna med coaching är att du som individ har fritt val att välja och påverka ditt val. Dessutom har du ansvar för hur du väljer. Det är ditt liv, dina steg och ditt ansvar.

Är du kvar – har jag skrämt bort dig? Håll i hatten och ta det lugnt. Det är ingen fara – allt finns redan runtomkring och vi kan fortsatt bli nyfikna på vad som hjälper oss alla framåt. Det skriver jag om i den tredje boken, Kommande natt… Den kommer hösten 2014.

Där kommer reflexerna in – din egen reflektion över ditt liv, dina gärningar och vad du vill bidra med i världen. Det här tänket kantar varje ord, varje steg i mina tre coachböcker. Oj, låter det stort? Ja och så är du stor och jätteviktig med ditt liv. Ditt unika bidrag varje dag blir en avgörande del av vår framtid. Så enkelt är det – vi hänger ihop här på Globen!

Kära älskade vackra Du! Vad vill du bidra med idag? som gör livet lättare för någon annan och dig själv.

/Carin Coach 🙂

 

Reflex
Tagged on:                                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar