Provsmak och resultat av professionell coaching

Den första processen - att välja en professionell coach

Poddens funktion kommer verkligen till sin rätt

  • I avsnittet får jag, Carin Coach, chans att lägga ut texten lite mer än de fasta textrutor som finns här på min webb under fliken Process.
  • Här kan jag i lugn och ro berätta hur det går till att anlita mig. Samtalen, som går lite fram och tillbaka, mellan mig och en presumtiv beställare.
  • Ingenting kostar förrän vi är överens. Konfidentialitet från start ovasett om vi matchar varandra i t ex kundens behov och  ömsesidig “kemi”, vilket är A&O.
  • Beskriver skillnad på större uppdrag och på individ, VD, Ledare- nivå osv.

Provsmak på investering och resultat av professionell coaching

I poddavsnitt nr 7 i säsong 8, i min podcast “Viktigt på Riktigt, by Carin Coach” diskuterar jag, ”Carin Coach” och ”Martin Poddare” olika aspekter av coaching och några av mina erbjudanden. Korta smakprov på coaching, särskilt mina 15-minuters “speedcoaching”, jämförs med längre coachprogram och här betonar jag vikten av att vilja och ta ansvar för den egna utvecklingen. Resultaten nämns i poddavsnittet.

Exempel på vad vi jobbar med i min coaching

Tillsammans med mina kunder rör vi oss fritt mellan de behov som kunden adresserat. I citatet nedan radas exempel upp. Lägg märke till att dessa är exempel. Det finns fler punkter att lägga till – alla är unika för respektive kund och lyder under ICF´s skarpa regler om etik och konfidentialitet.

De bottnar dessutom i ICF´s definition om vad professionell coaching är för något. Du hittar definitionen längst ner i texten här! Så här låter min röst i poddavsnittet 😉

“VD Coachprogram: De mest effektiva pågår 1 år, ca 1 möte/mån.

Vi utvärderar successivt och processen är såå effektiv.

 

Vi kan t ex arbeta med:

Personlig Utveckling

Strategiskt Ledarskap

Teamutveckling

Stresshantering

Framgångsrik Kommunikation

Mål och Resultatinriktning

Konflikthantering

Framtida Planering

Timemanagement

Carin Coach & Martin Poddare

Fliken process på www.carincoach.se

Det är är podden är perfekt när jag kan prata om varje punkt. Beskriva hur de två första punkterna kan hänga ihop vid större uppdrag mm. Visserligen snubblar jag lite på orden ibland. Så ivrig att få med allt viktigt till dig som lyssnar och försöka hålla oss till den krispiga kvarten! Nedan ser du alltså gången för att kommer igång – tar totalt ca 2 – 4 veckor.

  1. Inventering
  2. Presentation
  3. Uppstart
  4. Utvecklingsarbete
  5. Resultat

6. Nästa steg… det är redan på G…

Mer som vi inte hann med är: 

När är man klar? Hur vet man det… En hel rad nära och viktiga frågor. Vi inser att det finns såå många viktiga aspekter att belysa, så vi tar lite i taget och försöker plocka upp det vi missar. 

Inslag och inspiration från dig som lyssnar:
Hojta till och berätta vad du tycker, vad du vill höra mer av mejla oss på: 
carincoach@gmail.com .

Har fått input om att jag ska undvika att köra högläsning. Trodde att det skulle vara lite mysigt med variationen – Toppen att ni hojtar till om önskemål mm! 

Instick om du är nytillkommen läsare och önskar ett sammanhang

Kanske har du redan läst eller lyssnat på delar av min serie här på senhösten och nu nära nytt år.

Kanske blickar du framåt och funderar på vad som skulle få bästa resultatet för dig själv och din verksamhet.

Kanske är det första gången du läser en text av mig, Carin Bladh – Carin Coach. Så tänker jag alltid när jag skriver – jag har ingen aning om vem du är, varifråndu kommer och när du kommer in och läser, lyssnar. Vilket i sig är spännande.

 

Tips! Är du intresserad av området? Lyssna från början i säsong 8 av min podd och läs serien av tillhörande blogginlägg för att bredda din bild av detta fantastiska utvecklingsområde! 

Och som alltid: Välkommen att ta förutsättningslös direktkontakt om du är intresserad av att pratas vid.

 ”Coaching är ett avgränsat angreppssätt där syftet är att utveckla människor på det yrkesmässiga och personliga planet relationen är en till en (eller några få). Relationen är också frivillig. Det är coachens förmåga att kunna se processen som står i fokus och angreppssättet på utmaningar är inriktat på lösningar och möjligheter – inte diagnos och råd. Coachen och utövaren riktar sin uppmärksamhet mot nutid och framtid.”

 

Citatet ovan är Susann Gjerdes definition av coaching, som hon bygger sitt resonemang kring i boken “Coaching – Vad? Varför? Hur?”

 

Boken som jag med jämna mellanrum hänvisar till i poddserien, om coaching och närliggande tjänster – säsong 8 i min poddd “Viktigt på Riktigt, by CarinCoach”. 

Digital coaching ONLINE

Coaching online och coacing iRL möten

Ibland ses mina kunder och jag IRL ute hos dem eller i lokal som jag hyr på olika ställen i Sverige.

När vi ses ONLINE kan det se ut så här … och vi kan fortsätta det viktiga arbete om vi grundlagt i de fysiska möten vi haft.

Det är lätt att plocka upp tråden när förtroendet och personkemin stämmer, vilket är A&O.

Professionell coaching är ett kreativt samarbete med unika metoder. För mig är det passion i varje centimeter av arbetet!

Du kommer att märka det om du tar chansen och bokar en kostnadsfri SPEEDCOACHING. 

Ansvarsfördelningen

I poddavsnittet beskriver jag mer om mitt ansvar som coach att leda processen. Den process om själva coachingen innebär. Bilden överst här beskriver vägen dit. Du får mer bakgrund till varför jag brottats med hur jag ska kunna beskriva de 100 % resultat i måluppfyllelse för mina kunder.

Du får också glimtar av min unika coaching, med tillgång till kunskap inom positiv psykologi, hjärnans sätt att sortera information, lärstilar, unika övningar, metoder skräddarsydda för dig. Bland annat tack vare min långa pedagogiska erfarenhet som universitetsutbildad Specialpedagog.

ICF MCC – vad är det!? 

Vad det innebär att vara ICF Master Certified Coach – det pratar vi inte alls om. Det finns så mycket mer att berätta – att vi i sändningen inser – Vi behöver ett avsnitt till i serie nr 8 för att någorlunda sluta den berömda cirkeln. Martin Lindeskog hyllas och värdet av att starta en podd… hela säsong 8 är som ett självklart bevis. Här har jag tack vare påtryckning och pepp från lyssnare tagit greppet att försöka ge en basic beskrivning av det gigantiska fältet som förutspås vara en boom som bransch: Wellbeing.

Mitt signum är att ge dig nyckeln till livslångt värde och vi berör hur den där vridningen går till. I nästa poddavsnitt, nr 8 i säsong 8 berättar jag mer om det. Sen är det dags att slå upp porten för NYHETER 2024:

Vi frågar oss:

Pratar vi om rätt saker i podden?

Martin poddare illustrerar med sex kepsar

Ibland ses vi i  coachsamarbetet IRL – det varierar och är alltid skräddarsytt. 

Martin och jag poddar online – här illustrerar han en tanke om vridning med sex olika kepsar på huvudet! 🙂

Längst ner min stolta stämpel över kvalitén i mitt arbete som gör att jag med rak rygg kan säga att jag erbjuder: 

Nyckeln till livslångt värde! 

I nästa poddavsnitt, med tillhörande bloggpost, summerar vi och fördjupar oss i vad kunderna kommer åt i samtalen.

Hur går själva coachmötet till?

Själva hur:et – hur det går till? #callcarincoach eller registrera dig på min TV-kanal syns på startsidan på min webb. Där planerar jag att berätta mer…

Boka tid om du vill fråga mig om vad som skulle passa för dig, för er verksamhet! 

Kostnadsfritt så klart! 

Vi avslutar som vanligt med uppmaningen att tillsammans göra världen lite vackrare, lite bättre och lite roligare! ICF´s (International Coach Federation) definition av professionell coaching:

”Coaching är ett partnerskap med klienter i en medvetandegörande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential”

Här hittar du Martin Lindeskog: teaparty.media

Här hittar du Carin Bladh: www.carincoach.se 

Här finns Carin på ICF Global site: ICF GLOBAL  

Länk till poddavsnittet: https://player.captivate.fm/episode/8680c9c1-edca-465f-bfa7-56fc3805ee41

Länk till shownotes: https://viktigt-p-riktigt.captivate.fm/episode/kopplingen-mellan-carin-coachs-speedcoaching-och-rslnga-coachprogram

Tack för att du berättar för andra om hur de kan hitta mer info om möjlig utveckling.

Vi har som bekant ett liv! /Carin Coach

#callcarincoach

IC F MCC
Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros