Nu går podden på sommarlov! Vilken podd? ”Viktigt på Riktigt”

I det här poddavsnittet blickar vi framåt – vad som komma skall när vi är tillbaka från sommarlivet under sommarlovet. I bloggposten här får du en berättande resumé om vilka som gästat podden, varför och hur vi valt våra teman och hur podden vuxit fram.

Appeltree like dancing
Det dansande äppleträdet, förlagan till poddens artwork, av Klara Bladh. Ett evighetsträd där allt sker samtidigt – titta noga: Både blommor, frukt och så en röd tråd som binder ihop alltsammans, ser du?

Gå in och kolla på Captivate (poddens hemvist) passa gärna på och ge podden feedback där – om du ändå är inne och kollar lite. Ps. Missa inte Martins fanastiska shownotes (anteckningar – länkar och kopplingar till poddavsnitten – kanske är det just du som har ett värde att dela med dig av i vad du hittar där.

Ta chansen att lyssna i kapp – om du inte har lyssnat på avsnitten förut. Vi har haft teman, fantastiska gäster – kanske är du en av dem – gästerna.

Tänk om alla ni som varit gäster passar på att tipsa 10 personer att vänner bekanta, affärsbekanta som ni tycker ska in och lyssna på er. Då kanske det blir åka av, business och justa öppningar för mer business, samarbeten och vad vet jag – vad som kan hända!?

Så har det blivit för minst två av våra gäster, eller hur Martin Lindeskog!

Fortsätt att lyssna, ge oss er välbehövliga feedback så vi utvecklas och lever som vi lär.

WOW koncepet - tre ladies

WOW-konceptet, vi berättade om det i poddavsnittet “Shoppa kompetens” och vill du höra oss igen, så klicka här “Now we are talking – bara 5 minuter!

Det ligger en plan för VIKTIGT PÅ RIKTIGT, hösten och ändå – ös på med frågor och tips, så kul att höra vad du är intresserad av vad vi ska göra mera av!

Vad vore vi utan er lyssnare? Det talar vi om i avsnitt nr 36, så till den milda grad att vi glömmer att berätta hur ni lättast får kontakt med oss.

Här är våra respektive webbadresser: www.carincoach.se  www.teaparty.media

Njut nu för fullt av det stundande sommarlivet. Vi hänger kvar ett tag till på sociala medier, medan podden får svalka sig i skuggan kanske tillsammans med just dig, i sommar.

Härliga Maiwi Wernersson skapade vårt releaseparty online för podden – känns länge sen nu. Maiwi gör försäljning “maiwiskt” bra – lyssna på henne och nedan kommer lite fler lyssnartips.

Till sist, här en berättande resumé som en guide för hängmattan om vad poddens ca 1,5 åren har innehållit och hur du kan välja. Vi har cirklat kring ämnen som vi anser är VIKTIGA PÅ RIKTIGT: Professionell coaching, positiv poddradio, kommunikation, lärande, hållbarhet, ledarskap och ibland verktyg för hur skapa action kring respektive ämne.

Vi har hållit oss i ”den yttre ringen” kring respektive ämne, varit ganska allmänna i starten. Successivt har vi närmat oss kärnan och till hösten blir det mer av kärna, så vad kul om du hänger med oss dit, lyssnar ikapp, kommer med förslag – ja-a peppar oss vidare helt enkelt!

Våra teman och säsonger i kronologisk ordning, varför och hur vi valt dessa teman
Innehållet i podden, teman och upplägg har vuxit fram organiskt, lite som livet är, fyllt av möten, tillfällen som vill gifta sig – eller inte. Barbro Teir säger, efter hennes deltagande i näst senaste poddavsnittet och i ett clip från Clubhouse: ”Att lyssna på podden (där hon själv varit huvudperson) var lite som känslan i ett coachsamtal”.

Vi poddade online, tvärs över Östersjön och jisses vilka stories Barbro gav oss (avsnitt 35) med känsla för grannlandet i öster, Finland. Så cool – Oj, oj, oj – in och lyssna!

Säsong 1: SINNENA – Hur använder vi våra 5, 6 sinnen? Hur medvetna är vi om hur vi tolkar omvärlden? I min coaching har jag fantastiska verktyg som bottnar i NLP, Neuro Lingvistisk Programmering. Här är möjligheterna för var och en att lära sig mer om sin egen sinnesuppfattning en bra start för att bli nyfiken på vidare utveckling. Därför valde vi det temat.

Säsong 2: SINNENA med gäster. Respektive sinne belyst ur synvinkel från kändisar. Intressanta personer som får berätta om hur respektive sinne haft betydelse i deras yrkesgärning. Vad sägs om stjärnor som: Janne Schaffer, Christer Olsson, Tina Thörner … sen fyller det på med entreprenörer, författare, föreläsare som David Johansson i USA, Maria -Mersmak – Liljegren i Malmö, Fatmir Seremeti.

Säsong 3: De fyra elementen. Vi fyllde på med mer av ”yttre ring”, lite filosofiskt anslag där vi zoomar ut och tar ett helhetsgrepp i ett vidare perspektiv. Chans för större reflektioner. Elementen kom i följande ordning JORD, Elisabeth Bövik (stil & mode, expert på klädhistoria) LUFT, Bengt Rudqvist, filosof med Visdomsdialog, ELD, David Tivemark, entreprenör och samhällsbyggare i gigantiskt format, VATTEN, Bo Melin, Atlantenseglare, expert på varumärke&identitet i din business.


Bo Melin, Atlantseglare och Varumärkesexpert, 2 ggr gäst i podden.

Säsong 4: Vi fortsätter på temat HÅLLBARHET belyst ur alla möjliga infallsvinklar, miljöaspekt, sociala medier & kommunikation, självledarskap, miljösmart pyssel, relax, kreativitet och avkoppling, kroppens träning &motion, social medier specifikt LinkedIn, försäljning – hur går det till egentligen?

Här står han Christian Skantze, när han tagit examen i WOW-konceptet. Killen som jag mötte kring fettet i en stekpanna – in och lyssna på Christian! 

Här får du möta stjärnor som; Christian Skantze (fixar fettet i avlopp och rör), Carin Coach & Martin Poddare, Elisabeth Bövik (igen) Carina Ridenius (expert på att inta scenen fd operasångerska), Carin Coach & Martin Poddare, PysselQvinnan – Susanne Johansson – The one and only! Petra Brodin (gymägare i Säffle), Robert Lindberg – (Premedia, spetskompetens inom hur använda LinkedIn.) och Rasmus Biasi (Startat Fulsäljspodden, suveräna idéer om hur du får affärer att funka IRL och online).

Säsong 5: LEDARSKAP, HÅLLBARHET, FÖRSÄLJNING, LÄRANDE ämnen fortsätter att blanda sig som det faller sig med respektive gäst. Här får du möta stjärnor som; Stig Wiklund (mental tränare till framgångsrika idrottare, OS, VM osv. ”Bli bekväm i det obekväma”), Fredrik Nyström, ”Doktor Lagom” (färsk bok om kost, motion – hur vi leder oss själva om dagarna).

Simon Cederholm (entreprenör och fantastisk frisk fläkt där det känns lång väg hur det är vind i seglen! In och lyssna!)


Simon Cederholm, Entreprenur & seglare – 2 ggr gäst i podden. Frisk vind i mina zebrabrallor, landade från affärsresa i Österrike hos Simon på taket vid Klarabergsbron i våras (2022).

Maiwi Wernersson (Maiwi fixade releasepartyt för podden och gör sakerna ”Maiwiskt”. Hon är helt sagolikt skicklig i ämnet försäljning!) Annika Sundin (Medveten i Stan – hur tänka och leva miljömedvetet, oavsett bostadsort!?) Simon Cederholm återkommande gäst berättar mer om GIG- Ekonomi.

Christoffer Levak (Chef inom Coca Cola som berättar om poddformatet som suveränt utvecklings- och läroformat för till exempel säljare).
Christoffer Levak - The one and only!

Underbare Christoffer Levak som har en passion för lärande och som jag haft förmånen att möta i tre olika koncept, via en online kurs på Harvard (universitet), som uppskattad gäst i min podd och nu nyligen i Stockholm med ett event om VR (Viruel Reality) i sagolika Changemaker Education på söder i Stockholm

Bo Melin, återkommande gäst berättar mer om varumärke och identitet
 – vad är viktigt för att det ska hålla, för att det ska fästa? Barbro Teir (Med sisu, sauna och mycket mer får vi inblick i vad professionell coaching kan göra för dig och för din verksamhet.)

Här är vi framme vid avsnitt nr 36 och Poddens sommarlov,
 där Martin Poddare, eller Media Martin (många smeknamn) och jag Carin Coach summerar poddens läge och berättar mer om vad som komma skall.

Barbro Teirs poddavsnitt blir som en trampolin till starten i slutet på augusti 2022. Om allt går som vi tänkt kommer kunder till Carin Coach att gästa podden med start v 35, ojämn vecka tidigt på morgonkvisten, tisdag 30/8–22.

Hoppas att vi ses och hörs då! Allra helst, hoppas du hör av dig till oss dessförinnan! Du vet väl om att Martin Poddare har startat ett eget rum för podden på Clubhouse.

Rummet heter Viktigt på Riktigt. Han brukar öppna det på fredag förmiddag. Där kan man hänga och prata om t ex det senaste poddavsnittet, kommande eller det som allmänt är på tapeten och känns Viktig på Riktigt!

Fråga Martin! Be om hjälp – eller, ladda ner appen för Clubhouse och kom dit vettja! Kanske hörs vi. Då kan du fråga mig om “hänga-på-cykel-metaforen”, hur den hänger ihop med Clubhouse, sociala medier, lärande, möjligheter, utveckling, nyfikenhet och mycket, mycket mer!

GLAD SOMMAR!

/Carin Coach

#positivpoddradio #coaching #kommunikation #lärande #callcarincoach #framtid