Carincoach blog

Andreas Bengtsson, LinkedIn profilen

Kära läsare, idag får du chansen att hänga med “behind the sceen”… Vad händer innan vi spelar in ett poddavsnitt? Hur kan mina, våra gäster förbereda sig? Hur var det för Andreas Bengtsson?

Dagens gäst har fått min “Poddguide”, lite stolpar om hur det ska gå till och från min Co-host och nestor inom podderi – Martin Lindeskog, kommer ett mejl med allt det tekniska.

Det finns något extra för dig här, du som läser och lyssnar på poddavsnittet… nämligen:

Tänk om du låter dig inspireras av Andreas: Gör som han gjorde, ställer dig framför en whiteboard, drar fram ett stort vitt papper… 

Vad händer då!? I ditt liv, där du är…

Andreas Bengtsson
Andreas Bengtsson, föreläsning

Så här skriver Andreas till mig i ett mejl inför poddandet om vad som är “Viktigt på Riktigt” för honom.


Här nedan kommer ett direktcitat: 

 

“Jag ställde mig framför min whiteboard och stolpade upp vad som är viktigt på riktigt för mig. 

 

– Familjen, sambo mina två barn. 

– Hälsan, psykisk som fysisk.

– Sårbarhet, manlighet, förebyggande psykisk hälsa, att lyssna/förstå, kommunikation, närvaro, arbete med riktning, våga vara med sig själv och sina tankar, se och känna inåt och vara nyfiken på den du är och varför du är som du är, att skapa sig själv istället för att bryta ner, söka upp istället för undvika,

 

Jag är just nu inne på att skapa en föreläsning som heter “Riktiga män visar inga känslor” och det kommer från min egna uppväxt men också av att jag anser att det är alldeles för många män som har svårt för att visa känslor, att våga vara sårbara, att kunna hantera den skam/självkritik det innebär om du inte är “Manlig”.  Har egna erfarenheter av det men har också kunna bryta mig loss från den verkligheten. Jag kan vara/agera man när jag behöver det, och kan vara “omanlig” och hänga av mig rustningen när jag vill och behöver utan att känna mig otrygg. Jag vet vad jag är, står för och värderar och så länge jag är närvarande i det så går det bra. Men jag vet att många inte kan värdera det så bra /…/ Det betyder mycket att få jobba med att coacha, föreläsa utbilda i att vara med sig själv och den man är och skapa förståelse för sina beteenden osv. 

 /…/

 

 Driver http://www.idrottspsykologisktcenter.se/ sedan 2018 och jobbar där med att utveckla idrottare på olika sätt.  Det jag också gör och vill utveckla är det jag skriver om i texten. Jag ser att mycket av det jag gjort inom idrotten också går att applicera på “vanliga” människor. 

 

/…/

Ser fram emot vårt samtal! 

 

Med vänliga hälsningar,

 

Andreas

Tel:0708-982378″

Vi poddar ihop

Jag kan avslöja att i själva poddavsnittet hittade vi nya grejor, fick inspiration av varandra alla tre och…

  • Vi masserade begreppet manlighet
  • Vi talade om närvaro
  • Hur komma i kontakt med sina känslor
  • Skillnaden på mål och riktning… 
  • Och som vanligt dök det upp en spännande Cliffhanger! 

Om igen både blickar och blinkar vi tillbaka – till en tidigare  poddgäst, kärlkirurgen Rikard Karlsson – “The one and only”. Har du lyssnat på Rikard?

Det finns en cool twist här som du bara måste in och lyssna på och som är ytterligare en effekt av mötet mellan människor – Vad händer där? GNISTAN! Hur uppstår den egentligen och mest av allt: HUR ANVÄNDER VI DET FRAMÅT!? Vad gör vi av det vi hittar!? Det tål att tänka på kära läsare och lyssnare: ACTION!

Det där fantastiska som vi människor fortfarande klår AI med, vår kreativitet och förmåga att skapa nytt. Precis det som är syftet med coaching enligt ICF, International Coach Federation. Så här definierar de coaching: 

“Coaching är ett partnerskap med klienter i en medvetandegörande och kreativ process som inspierar dem att maximera sin personliga och professionella potential“. 

Jag tycker att ICF har fångat det väldigt bra och jag brukar betona de ord som jag strukit under.

Vi samtalar om hur man kommer åt den där kompetensen och att det finns olika vägar och sätt att nå fram dit man vill. 

Vi hann en liten bit på den vägen och nu gott folk – behöver vi er hjälp! Se till att sprida och dela avsnittet, be andra göra likadant- så vi får fortsätta att samtala med Andreas!

När det blir 84 nedladdningar så dyker han nämligen upp igen och då har det säkert hänt grejor med den där idén som föddes i poddavsnittet! 

Här är länken till själva poddavsnittet: https://player.captivate.fm/episode/d5594f3b-1841-4659-b1ab-b7683157ced6 


Här är länken till shownotes, intressanta anteckningar med länkar som Martin Lindeskog sammanställer i varje poddavsnitt. En guldgruva för den nyfikne – lära mer – se mer! 

https://viktigt-p-riktigt.captivate.fm/episode/andreas-bengtsson-framtidscoach

 

Ha nu en strååålande dag där du är!

Se vad som händer när du tar tag i pennan, så där som Andreas gjorde! 

 

/Carin Coach 

Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

SPEED COACHING

Speed Coaching med Carin Coach – Carin Bladh. Värdet av en kvart?

Vad kan det ge dig! Ta chansen och testa!

Kostnadsfritt och spännande! Välkommen!

Mer info »

Top secret and…

Top secret and … Vilken är hemligheten med professionell coaching och vem är den hemliga gästen i det podavsnitt som den här bloggposten ska belysa!? Hör och häpna det finns en röd tråd här… kanske har du sett den i artwork till min podcast: “Viktigt på Riktigt, by Carin Coach2

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

SPEED COACHING

Speed Coaching med Carin Coach – Carin Bladh. Värdet av en kvart?

Vad kan det ge dig! Ta chansen och testa!

Kostnadsfritt och spännande! Välkommen!

Mer info »

Top secret and…

Top secret and … Vilken är hemligheten med professionell coaching och vem är den hemliga gästen i det podavsnitt som den här bloggposten ska belysa!? Hör och häpna det finns en röd tråd här… kanske har du sett den i artwork till min podcast: “Viktigt på Riktigt, by Carin Coach2

Mer info »

Coaching in a global & personal perspective!

Dear You, reading my blog at www.carincoch.se . This is a beginning of a series of blogposts with some deep value about being a human being in our time: What is being human all about – and how will we be able to manage being human in it all? These blog posts are meant to give you a taste of what’s to come: the bigger thing. If you feel you can’t benefit from the chance to listen to the podcast, watch the three documentary films. The questions around being human are in that bigger context. And there is a blogpost like a pre – blogpost for the coming ones – giving you the whole story of the connection of research and social impact and how you can take part of this big picture. Click the link and get the full story before you jump into the first blogpost (this one) in a part of four. Here is the link and the first “pre- blogpost”, which is written in Swedish. Click here to read and get some photos You will recognise https://www.carincoach.se/coaching-science-and-future-of-it-all-together/

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros