Melbourne Zoo animals and human beings – Carin Coach

Hi mate! Can You imagine… the feeling… att strosa runt på Melbourne Zoo med dina älskade. Tänk, att se dessa vilda djur och samtidigt se de djuren – människorna som tittar på de andra djuren.

En av de som strosar hade tidigt kläm på det här. Det var barnteater i Skoghalls Folkets hus ute på Hammarö söder om Karlstad i Värmland.
Från scenen frågade skådisarna som hade ett djurtema i sin pjäs:

Vilket är världens farligaste djur? Förslagen haglade genom luften; tiger, lejon, elefant, orangutang… Tills han obekymrad väntade på sin tur och svarade:

Människan! med sin underbara värmländska.

Med lite tur kommer små filmer och ett bildregn från Melbourne Zoo till slut att ladda upp sig, antingen här eller på någon av mina Facebooksidor. Sök på mitt namn eller företag. Har haft lite krångel med uppkopplingen.

Åter till killen som nu har Melbourneaccent och bor här sedan flera år. Det finns en koppling till hans tidiga iakttagelse och min rosa plympenna… What!? Va kommer nu – kanske du tänker – Jo, samma sak som jag avslöjade när jag läste min novell, Syrenbersån, vid ett av Boksläppen för Antologin för Värmländska Författarsällskapet. Det var på Skoghalls Bibliotek 7 december 2016.

Det finns en sak som skiljer oss människor från djuren, vi kan skriva, vi kan räkna och vi kan reflektera över vad vi noterat! Det är därför som min rosa plympenna finns med – den signalerar: Tänk!

Vi kan formulera en tanke, en känsla utanför oss själva, skriva ner den, titta på den och reflektera kring hur vi faktiskt tänker och hur det hjälper oss framåt. Vi kan upptäcka att det är toppen, det vi redan gör – eller botten eller något mitt emellan. Det som händer är, att det händer bra saker och det är bland annat därför som de kunder som jag har, som väljer att köpa och verkligen jobba igenom mina interaktiva coachböcker, är så fantastiskt framgångsrika.

Böckerna säljs som bokpaket, med huvudbok  (funkar som “coach”, fullt med öppna frågor att välja mellan) och där du hjälper dig själv genom att skriva ner dina egna svar på frågorna i den designade anteckningsboken, som följer med i Coachbokpaketet.

Det är ingen mindre än konstnären Ingela Johansson, som har designat anteckningsböckerna, där du väljer färg, vit eller grafitgrå. Det är här själva coachingen sker. Mellan huvudboken och din egen aktivitet i  “Min bok”.

Bara genom att köpa den första boken, JA-lagen för endast 249 riksdaler, så händer det så enormt mycket positivt i deras arbeten och liv. 

 

 

 

/Carin Coach

 

Melbourne Zoo animals and human beings
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar