/…/ lust och fägring stor /…/ – Carin Coach

IMG_0888[1]

“Det bjuder vi på!” En selfie efter rundan i gråa gloppet i eftermiddags och jag lovar – våra smile är på riktigt! Vill du höra mer så läs och kolla in korta bloggen! Lite tussilago och tulpan-look blev det visst!

rlighet! Vilken härlighet att få springa med Maria. Härlighet, det är ett ord som jag ofta använder och att jag fröjdar mig! En kompis sa – när vi var unga – det låter så coolt (eller hur han nu sa), Kajsa (smeknamn) när du säger så där: “Jag fröjdar mig!”. Uttrycket betyder jag gläder mig, jag ser fram emot… oj, oj – jag känner att det här blogginlägget skulle kunna bli en roman – Ja- a faktiskt om hur min kära mor föddes utomlands, där barnflickornas språk var tyska: Ich freue mich… (Jag fröjdar mig…) Hur mors språkbruk påverkat mig, hennes positiva världsbild och fars…

Som den ord-nörd jag är och alltid har varit så älskar jag språk, vår förmåga att försöka uttrycka det vi vill och menar…  Ja- ha, jag hadet utlovat ett “kort” blogginlägg och här är ett nytt spår på G, hur vi kan “tala” genom dans, musik, konst, gärningar… Jag tänker på Ted Gärdestad och hans musik – vill skriva massor om det! Ja- a kära Du som läser. Blogginlägget blir som små korta starter idag, för här trängs idéerna efter ännu en ljuvlig joggsväng med en av löparkompisarna som satt ordentlig fart på mig!

Hela dagen har det stått tända ljus här i hemmet – Idag för ett år sedan gick min älskade Far bort. Jag har äran att bära hans namn. Ett sorgeår har gått och kraften i min hyllning har precis börjat. Med glädje, rörelse och visdom vill jag förvalta arvet efter mina kära föräldrar som var positiva, generösa, roliga, livsnjutare i ständig rörelse och utveckling. Vilka fantastiska förebilder! De gav mig “glasögon” så vi “såg” samma saker – vi kunde ta emot livet, händelserna med “lust och fägring stor” – även om det var “skit”, grått, tungt och trist. Det var så oerhört mycket som vi kunde skratta åt i nuet.

/Carin Coach 🙂

/…/ lust och fägring stor /…/
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar