Lucka nr 24 – Julafton – Love, love, love! – Carin Coach


Nu är den här, Julafton!
Den som så många förberett sig för och väntat på. Hur är det för dig? Det kan inte hjälpas, men dessa högtider jorden runt när folk samlas kring Jul och Nyår, så tänker jag på de som är ensamma, övergivna och sjuka. Det har varit så sen jag var liten – kan inte hjälpa det. Mitt i all glädje så finns den stora ensamheten och rädslan en mm bort. Nog är det märkligt.

Lika ofattbart som att det finns krig och fruktansvärt elände samtidigt som vi gläder oss, dansar och sjunger! Där tar fattningsförmågan liksom stopp. Vi kan inte lösa världens sorger och problem enskilt, det vet vi. Vi påverkas, alla på olika sätt, av det vi hör och ser omkring oss på nyheter och i sociala medier.

Det svämmar av information och just nu, när folk är extra vänliga, extra välvilliga och kanske själva har turen att få uppleva glädje, gemenskap och samvaro... Tänk om vi i det läget kan förflytta oss ett steg till, öka vår tacksamhet, ta hand om den, respektera den, transformera den, omvandla den, dela med oss av den, ge av oss själva, eller det vi har, kompetens, prylar, annat som känns naturligt – så mycket vi bara orkar.

Tänk om vi på riktigt förstod att varje liten, enskild, positiv handling har betydelse i allt det där stora! Tänk om vi fattade att det på sikt gör positiv skillnad. En skillnad som står för ett av mänsklighetens kärnvärden, där vi som individer kan bidra, utveckla och upptäcka nyheter som gör att världen utvecklas och blir bättre för flera.

Nobelpristagarna talade för ett par veckor sedan om Playground, kreativitet och samarbete – Jag älskar det! Tänk om vi lyssnade på dem, tog rygg på dessa smarta människor. Någonstans här på Internet kommer jag inspirerad av deras ord att haka på och skriva mer om det i blogg eller annat. Håll utkik! Tills dess:

När jag ändå har ordet, så vill jag passa på att tacka alla er som följer mig på olika sätt i sociala medier och som visar uppskattning genom att gilla mina inlägg, på LinkedIn, Instagram, You Tube och på min FB- sida (Carin Coach AB). Och tänk när du delar det jag skriver. Ditt lilla klick gör mig så glad, om du bara visste hur mycket din handling betyder för mig. Tack!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

/Carin Coach 

 

Lucka nr 24 – Julafton – Love, love, love!
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar