Tulpaner och ledarskap, what!?
Ledarskap & Tulpaner Del 2 av 3

Hej därute! Det är som om dagarna rinner lite fortare på våren, eller hur!? Häromsistens skrev jag ett inlägg på LinkedIn om Ledarskap & Tulpaner, som väckte nyfikenhet. Min vana trogen började jag skriva. Det är nästan som en varningsflagg, när jag börjar skriva he he – för jag älskar att skriva, brodera ut texten och tänk – ve och fasa – om jag tappar dig som läser.

Vad har ledarskap och tulpaner gemensamt?

För att ge ämnet rättvisa behövde jag backa bandet till storyn som jag drog på anrika Hotell Eggers vid Centralen i Göteborg i slutet på mars 2022. Så vill du höra från början så klickar du här. Där får du en ”snabbspolning” av storyn som åtta intresserade ögon och lika många öron insöp samtidigt som jag halade upp mina tulpaner ur min svarta handväska.

De låg där, lite lätt skavda, rufsiga, med en blåbärsriskvist kring midjan insvepta i en rejäl servett. Tulpanerna hade rest med mig på tåget, nerknödda i handväskan och nu skulle de bli kronan på verket i EXAMEN på WOW-konceptet, med extra guldkant, till alla de som spänt lyssnade.

Ledarskap och självledarskap

Nu närmar vi oss ledarskapet, självledarskapet och hur du som ledare kan se de som du har omkring dig. De där detaljerna, det där lilla extra, behöver inte vara en tulpan. Det kan vara en post it lapp med ”Snyggt jobbat”, tummen upp, ett extra samtal… Tulpanen illustrerar ett exempel på omtanke, jag ser dig, jag har sett dig. I mitt arbete som professionell coach hör jag mer eller mindre dagligen om hur viktigt det är att bli sedd och bekräftad. Det behovet tar liksom inte slut. Det kostar så lite och ger så ofantligt mycket! Några ord, en klapp på axeln – “Snyggt jobbat!”

Det fina är att med små enkla och medvetna signaler kan du som ledare uppmärksamma dina medarbetare, din personal, dina kunder, affärsbekanta, konkurrenter och alla övriga viktiga relationer som du omger dig med. Att få syn på värdet av alla de här kopplingarna – är inte helt lätt i början. Det här är typiskt sådan som du kan ”använda” min professionella coaching till. ”Hur ska jag få mina medarbetare mer engagerade, motiverade – hängivna sina uppgifter!?”

I global rapport från Gallup (2017) framkommer att:

  • endast 14 % av de anställda är engagerade i sina jobb och arbetar aktivt i samma riktning som sin organisation samt bidrar med positiv energi. Vilket, enligt mig är en hårresande låg siffra, även om undersökningen har några år på nacken.

Här står också att, vilket är ännu värre:

  • 75% är oengagerade, saknar engagemang och är sannolikt inte benägna att bidra till organisationens mål.
  • 11% är aktivt oengagerade medarbetare som inte trivs och är oproduktiva på jobbet samt sprider negativ energi.

    Det som är positivt i det här är att det finns så relativt enkla knep, som ovan, att komma åt det här.

    Till sist: Du kommer att få lite tips och trix i tredje och sista blogginlägget i min miniserie om 3 före påsk!

    Håll utkik efter: ”Strategiska Tulpaner”! 

Kära Du! Om du hoppade över att läsa storyn som jag drog där på Eggers så klicka här.
Den storyn (del 1 av 3 i miniserien) bär liksom värdet vidare – med de bilder som finns i den och som du själv har chans att skapa!

Vilka tankar kommer till dig? Berätta! Dela och ge! Så kul om du vill återkoppla!

Ha en strålande dag, där du är!

/Carin Coach