Lager för lager… – Carin Coach

Hur går det till? När vi blir människa...

Japp, vi börjar från början idag. Let´s go!

Hur går det till? När blir vi till? Jo vi känner till det där med simturen i spermiestadiet – undrar om det var därför jag var så fascinerad av laxarnas kamp uppför det kandensiska vattendraget i tv- programmet på Kunskapskanalen härom kvällen. Deras simtur var lika frenetiskt ålande på liv och död.

Ja, en associtation bara – för nu för tiden så kan graviditet uppstå vi insemination. Och jag skriver varken hon, han eller hen – för vem vet hur det här kommer att gå till i framtiden? I vilken typ av kropp kommer det att ske?

I ett tal, som jag höll, “Till mannen” för många år sedan, sa jag utklädd till oignekännelighet och på breed värmländska att: “Di får akte sä´, för en vacker da så ligger di som en enda stor spèrma- bånk (sperma-bank) i frysen /…/. Det var klang och jubel efter talet och jag undrar om de hörde vad jag sa. Jo. det gjorde de nog och humorn löser upp det mesta.

Tja, och hur går det till egentligen, på riktigt och vid insemination – jag vet inte.
Vet du?

Det är alldeles enastående och fascinerar mig lika mycket som när tankar föds, när något nytt blir till. Jag minns så väl när jag jobbade på samma stora gymnasium, där jag höll talet. Var sker det? Var säger det klick i huvudet på eleverna? I lärarna?  När sker lärandet? I korridoren, på lektion, på väg hem, hemma… Jag fick aldrig något svar – jag bara grunnande.

Hur tänker du? När blev du till? Är du samma person nu som när du föddes? Vad har hänt på vägen? Hur vill du vara? Hur kan du påverka ditt sätt att vara? Ja- a kära du, du hör hur det bara strömmar frågor ur mig.

Yippie! Idag ska jag ställa min Fredags- fråga till Ulrica inreder. Hur tänker hon kring Selfies, fotona som vi tar på oss själva.

/Carin Coach 🙂

#Blogg100 #kommentera100

Skip to toolbar