Hur gör du för att låsa upp din skattkista?

Digital coaching ONLINE

 

Kommunikation och Utveckling i en både ansträngd och modern värld.

Hur gör du för att låsa upp din skattkista?

Hej kära läsare och lyssnare! I poddavsnitt nr 8 i säsong 8 återupptar vi den eviga utmaningen:

Hur når vi ut med vårt budskap, vår tjänst, vår produkt?

Länk till poddavsnittet & shownotes längst ner i texten.

 

Nya ord, begrepp som fattas – hur når vi varandra?

När orden inte räcker till, i vår moderna tid, står vi inför utmaningen att kommunicera effektivt. Hur berättar vi om något som är så nytt och modernt att det saknas ord? Det är något vi alla ställs inför.

 

Sokrates, sägs lite skämtsamt ha varit ”Den förste coachen” och han sa: ”Känn dig själv!” för ca 2000 år sedan. Poddavsnittet, som hänger ihop med den här texten, exemplifierar min ambition att ge ett övergripande och generellt exempel på vad du som VD, som ägare, ledare, elitidrottare, kan hitta i coachmötet med mig. Är du nyfiken på området – lyssna från början på säsong 8.

Ord och gester fyller på, men sen då!?

Vi brukar använda kroppsspråk när orden brister, men vad gör vi när vi skriver och inte ser varandra?

Här kan exempelvis, rörlig bild, film och poddar vara effektiva, men utmaningarna fortsätter. Var tar mottagaren emot budskapet? I vilken sinnesstämning är hen, när, hur och varför?

Ditt skafferi för skatter…

Det krävs en ledig plats, att ställa budskapet på – som vore det en ledig hylla i ett skafferi, hos den som ska ta emot och dessutom tid för att processa informationen.

Carin Coach & Martin Poddare

Feedback så tacksamt, min generella inställning

Så, hur når vi ut med vårt budskap? Säsong 8 av podden har försökt beskriva vad coaching är och vad det INTE är, men vi vet att det krävs mer. Er feedback är guld värd, och jag ser fram emot att höra era åsikter genom den kommande enkäten som jag nämner om i poddavsnittet.

Vilken bransch jobbar du inom?

Jag fick frågan av en ny kontakt på Linkedin häromsistens. Vilken bransch jobbar du, som läser, inom? Jag jobbar gärna inom fastighetsbranschen, bank och försäkring, elitidrott, försäljning, hälsa och sjukvård, Tech bolag, Startup, Innovation och Utveckling, Turist och Fritid, Hotell och Resa, Utbildning, Skönhet och Wellbeing, det som spås bli en stor boom av arbete och tjänster framöver – och här kommer det berömda självledarskapet in.

Einstein är en inspirationskälla

Vi lever i en ny tid men vi mäter den med gamla mått, inte så träffsäkert om du frågar mig. Einstein sa ungefär detsamma, och vi har hört det förut. För mig, som är väldigt nyfiken av mig, så är det inte branschen som är avgörande.

Det är människorna, lusten, viljan, värderingarna och om jag känner att jag kan tillföra det värde, det behov som är addreserat och …  Apropå lust och lek …

Lust och Lek

Det lekfulla tar plats inom fler och fler områden, så positivt! Det ska vara lätt och kul att göra saker. Vi vill hitta snabba och smarta knep som spar tid. Vi vill må bra och få vara i vår sköna upplevelse ungefär som när vi leker. Det som förr ansågs vara till för barn, som var förknippat med lathet och lättja – det har nu blivit topp noche.

Hjärnan vill spara energi åt oss

En del av hjärnan är lat och har som uppgift att spara kraft och energi åt oss. I min första interaktiva coachbok, JA-lagen, skriver jag om hur du behöver överlista din egen hjärna. Gång på gång! Detta för att kunna göra mer medvetna val – vilket är en av professionell coachings uppgifter att skapa ökad medvetenhet hos klienten.

Krav och förväntningar på utveckling – vi själva då!?

Våra krav på upplevelser och bemötande stiger ständigt och vi förväntar oss mer och mer. Samtidigt värdesätter vi vår tid och blir alltmer medvetna. Det uppstår “krockar” inom oss.

Bara några generationer bort…

Vår levnadsstandard – läs Sverige 2024 – har generellt ökat med 1000 % om du vill ha en ovetenskaplig gissning av mig och om du jämför med det Lort- Sverige som fanns för 100 år sedan, i början på nittonhundratalet.

Dagny Carlsson & Carin Coach på Kungliga Operan

Det förgivet tagna – Det vi tar för givet!

Nu är det standard med kyl, frys, spis, vattentoalett, dusch, värme… kan rabbla länge. Ja, jag vet att många har det knapert och besvärligt nu också – men generellt sett.

 

Sveriges äldsta bloggare

Jag hade förmånen att lära känna Dagny Carlsson Sveriges äldsta bloggare, som blev 109 år. Hon började blogga när hon var 100 inspirerad av Carl Bildt. “Kan Carl Bildt blogga så kan jag”, så satte hon igång och utbildade ”småungarna” – de som var 90!

 

Dagny älskade opera. Jag hörde ett program på bilradion när jag svängde igenom den långa kurvan i Grums, med pappersbrukslukten på köpet! Jag ringde upp Dagny och frågade ska vi gå på Carmen. Hon svarade ja: Vi ses utanför Kungliga Operan klockan 6, på sekunden dök hon upp 103 år gammal. Vi hann se 3 operor tillsammans, var på väg att dra till Kina, valde Chinakrogen där Dagny bodde i stället, när hennes läkare avrådde henne från att resa.

Dagny sa så här: “Det var inte bättre förr och ni ska inte gamla till er!” Hon ville ha roligt i livet och bloggade varje kväll. Tänk när vi testade Facebook Live hemma hos henne! Vi hade sååå kul! Drack kaffe ur rosenkoppar och… kanske berättar jag mer en annan gång.

Här svänger vi tillbaka till självledarskapet och i min professionella coaching.

Det handlar om inställning.

Du behöver:

  1. Vilja
  2. Ta ansvar
  3. Bestämma dig för att investera i din business, din verksamhet och dig själv

ICF definition av coaching, för dig som kanske inte har mött vare sig coaching eller den globala organisationen: ICF, International Coach Federation, förut:

”Coaching är ett partnerskap med klienter i en medvetandegörande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential!”

I min coaching vill jag betona den kreativa processen! Det som bland annat gör att vi har så kul när vi arbetar, även med det som kan vara tungt och jobbigt. En sak till: Det är DU som äger, vet och kan. Jag som coach är ditt “ödmjuka verktyg”!

Lite personligt från mig och lite om mina unika trix

På hemmaplan kallas jag Sherlock Holmes. Varför jo, jag ser detaljer, jag ser sammanhang, jag minns var saker ligger och vad folk har sagt. Jag har en förmåga att nosa upp…

Varför är det här bra?

Det här hjälper till i coachingen och det hjälper dig (som är klient), då jag kan ställa frågor – utan att veta, där du själv hittar dina svar. Det är en del av magin i samarbetet. Här krävs tillit. När den är på plats får du tillgång till min skattkista!

Din spännande upptäcktsresa – din action

Du börjar processa, leta i minnet, lägga ihop, dra isär, kanske behöver du möblera om, bara lite -jag vet inte. Du äger din process, du som kommer till mig. Du behöver inte berätta allt.

Ofta hör jag mig själv säga: ”Hands up!” Jag har ingen aning om vad som sker inom dig. Det är du som äger, kan och vet.

Vitsen är att vi gemensamt går på vägen fram mot ditt mål, ditt önskade läge och stämmer av så att du känner att du är på rätt spår.

Ibland går jag vid sidan, ibland bakom, ibland inte alls, ofta försvinner jag ur bild! 🙂 Hur jag finns där för dig varierar och generellt så sker det tämligen osynligt i processen. Det bara är där och så småningom, ibland successivt, låser du själv upp: Ta Da!!!

SPEEDCOACHING- din chans att provsmaka. Konfidentiella samtal med mig och “Sesam öppna dig!”

Ibland går det snabbt som i speedcoaching. Du väljer ut ett coachämne. Det kan vara någon liten grej, eller större – som vi arbetar med i en kvart.

Och ofta så är det som om du har en modern nyckel, ett blipp, som ett hotellrumskort och bara öppnar dörren: Ta da! Du får nya insikter att öppna sig på en kvart! Insikter att fundera vidare över. Det är bland annat det här som är en utmaning att förklara. Det ska upplevas!

 ”Coaching är ett avgränsat angreppssätt där syftet är att utveckla människor på det yrkesmässiga och personliga planet relationen är en till en (eller några få). Relationen är också frivillig. Det är coachens förmåga att kunna se processen som står i fokus och angreppssättet på utmaningar är inriktat på lösningar och möjligheter – inte diagnos och råd. Coachen och utövaren riktar sin uppmärksamhet mot nutid och framtid.”

Citatet ovan är Susann Gjerdes definition av coaching, det som hon bygger sitt resonemang kring i boken “Coaching – Vad? Varför? Hur?”

Boken som jag med jämna mellanrum hänvisar till i poddserien, om coaching och närliggande tjänster – säsong 8 i min podd,  “Viktigt på Riktigt, by CarinCoach”. 

Digital coaching ONLINE

Sagolika resultat!

Oavsett om du testar eller arbetar med mig så är min etik och konfidentialitet ett av mina signum. Det gör det svårt att berätta om mina tjänster, få ut mitt budskap då jag är så varsam med mina kunder. Upplevelserna är ofta djupa och personliga – så det är inte självklart att man känner för att berätta. Resultaten är sagolika och det är en ren fröjd att få ta del av.

Du blir din egen “Sickan i Jönssonligan”!

Ibland är det som ett kodlås till ditt specifika kassaskåp. Då kan du bli som din alldeles egen Charles Ingvar Karlsson, (Sickan i Jönssonligan)! Du sköter din vridning av insikter upptäckter till ditt eget kassaskåp.

  1. Du vrider en inställning, klick !
  2. I kombination med en annan inställning, klick!
  3. Och så en tredje inställning, upptäckt, insikt och TA DAA!

Det blir sagolik magi, nästan som i sagan om Ali Baba och de 40 rövarna som behövde veta kodordet (se ovan, he he) för att grottväggen skulle öppna sig och skatterna skulle glittra och förtjusa dem!

Fundera på vilka skatter du bär på som du vet om, men inte använder. Vilka oupptäckta skatter, talanger och möjligheter som du bär på… Sådant är jag, Carin Coach en fena på att se, och överlämna det sökljuset till dig så att du själv kan finna. När du väl hittat dit får du chansen till ett nytt liv att navigera i… fantastiskt

Du startar från en högre medvetandenivå med ny energi

Du har själv skapat din nya medvetenhet. Plötsligt är din inre process färdig på en ny nivå. Du står och utgår från en helt ny plattform där du bara vill fortsätta att utvecklas med det du har lärt dig hittills. Du vet att det finns flera vägar med chans till refill av mer upptäckter som bygger positivt och framåt.

 

Martin poddare illustrerar med sex kepsar

Självledarskap i TEAM och coachande förhållningssätt

Grönt kort i coachande förhållningssätt är en teamutbildning med workshops. Lovade i podden att säga några ord om den, då den är lättsam, unik och rolig!

Den bygger på att alla deltagare jobbar sig igenom min interaktiva coachbok Ja- lagen, där Jantelagen får på nöten tack vare att n t e går upp i rök och vi säger ja till livet och utveckling hos oss själva och varandra: Bort med sunkig avundsjuka, missförstånd och misstro.

4 workshops direkt i verksamheten

Enkelt upplägg 4 workshops där vi arbetar med det som ni står i – er verksamhet – när det gäller till exempel kommunikation, samarbete, feedback och vi summerar i workshop nr 4.

En processutbildning som pågår cirka ett halvår. Passar bra för ett team på 4 – 12 personer. Flera parallella team kan jobba – skräddarsytt efter verksamheten. 

Hör av dig!

Det finns många fler coachupplägg och program att berätta om, läs mer på www.carincoach.se Hör av dig om du är nyfiken och vill veta mer. Kom ihåg, det är kostnadsfritt, kul, värdeskapande och skräddarsytt för dig som kontaktar mig.

Säsong 9 startar med Resiliens!

Snart kommer ny säsong nr 9 med nytt samarbete inom Coaching och Resiliense. Ååå, det behöver vi i dessa bistra tider…

Min co-host, Martin Lindeskog och jag avslutar som vanligt poddavsnittet med min travesti på Spanarna på Hill Street:  

”Gå ut och gör världen lite vackrare, lite bättre och lite roligare, för du är ju där!!!”

Länk till poddavsnittet: https://player.captivate.fm/episode/73bb766d-d8b3-4134-9c35-642131de6068

Länk till shownotes:https://viktigt-p-riktigt.captivate.fm/episode/hur-gor-du-for-att-lsa-upp-din-skatt

Tack för att du läst och tagit del hela vägen hit – Imponerande!

/Carin Coach

IC F MCC
Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Extended #linkedinroadtrip goes Podcast!

#linkedinroadtrip goes podcast! Nätverkandet fortsätter online! Artikelns foto berättar lite 😉 och de 14 poddgästerna fokuserar nätverkandets kärna! Börja följa! Pågår hela sommaren v 25 – v 35. Tävling med sagolika VINSTER!
hashtag#viktigtpåriktigt hashtag#callcarincoach hashtag#martinpoddare hashtag#network

Mer info »

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros