Carincoach blog

Äggklockan är praktisk i den lite lekfulla podd-coachingen!

Hemliga gästen i dagens poddavsnitt slår upp dörrar till salar och rum som du kanske aldrig trott dig beträda!? Det gäller identitetsmässigt, verksamhetsmässigt, bildligt och bokstavligt…

Vilket är ert högre syfte – med det ni gör om dagarna!? Varför kliver ni ur sängen!?

I texten här om poddavsnittet vill jag undvika att berätta för mycket om vad som gömmer sig inne i poddavsnittet – Varför då?

         “Jo, för jag önskar att du ska ge dig själv både tid och chans att lyssna!”

Kanske får du en ”A- haa – känsla” i stil med att: ”Det där gör ju vi, det där är ju jag – mina ideal, mina värderingar är en del av något större och jag kan sträcka på mig – öka min lust till lärande, utveckling och välkomna utbildning, coaching – vilket är två kreativa och lustfyllt ”krävande” saker (ingenting är gratis), som med medveten kompetens kan sammanföras och bli till en superkraft!!!

Jag har både erfarenhet och konkreta bevis för kombinationen utbildning och coaching!

Äggklockan är praktisk i den lite lekfulla podd-coachingen!

Gästen vet spelreglerna i förväg och har accepterat

Den som är gäst i min podcast får noggrann information om allt det här via mejl och vi pratar igenom och kommer överens i förväg om vad som gäller.

Precis som i en riktig coaching, där coachsamarbetet inleds med inventering, upplägg av Coachinsatsen – skräddarsytt efter uppdraget – och en signad coachöverenskommelse.

Principen är alltså densamma. När det gäller podden är vi överens om att när som helst kunna stoppa, bryta, blurra, pausa eller helt enkelt klippa bort.

Det finns en stor skillnad – jag är mer diskret, medvetet “fegare” med mina frågor – då vi spelar in. Syftet är att ge ett miniexempel på hur det kan låta – ge en känsla av samtalsformen. 

Äggklockan tickar och vi kör coaching i poddavsnittet

När jag drar upp äggklockan på 7,5 min för att erbjuda OBSERVERA: alltså ett litet smakprov på coaching till hemliga gästen – så vaskas värde fram, som i alla coachsamtal.

Vad händer hos dig? Vilka kopplingar, frågor och insikter dyker upp hos dig?

Kom ihåg att du kan mejla dina funderingar, problem, utvecklingstankar till mig på carincoach@gmail.com. Kanske kan jag naturligt väva in dessa i ett kommande avsnitt, kanske i ett coachsamtal. Du får gärna be mig berätta i podd och blogg att just du skickat in. Vill du så blir du naturligtvis anonym. Fröken Petnoga här – är ybernoga med mina kunders integritet.

Poddinspelning, från höger: Tobias Degsell, Martin Lindeskog, Carin Coach - Carin Bladh

Vänta lite …

Du ska veta att vi fick provköra 3 – 4 ggr – det strulade till max när vi skulle spela in. Vi fick byta program – det var vajsing hos mig. Attans och hemliga gästen var lika cool som vanligt. Vem är det!?

Ha ha … kanske känner du igen gästen från fotot här i bloggposten. Det som jag hann ta när jag ropade: VÄNTA! En bild bara – innan vi skiftade inspelningsprogram.

Tiden rann i väg och minnet blev sämre – typiska stressignaler hos mig och jag gissar att du känner igen dig där också.

Jag hann få med ca 1/3 av vad jag hade tänkt. Så där kul som Mikael J Boson uttryckt sig till mig om ”allt” man vill hinna en dag.

By the Way – nätverkande och action – på riktigt!

Det är förresten tack vare Mikaels kreativitet, som vore han ett spontant exempel på det vi talar om i poddavsnittet, som vi fick fram det content vi vill ge er läsare och lyssnare! Vi – Mikael och jag – kom i kontakt tack vare att han, sin vana trogen, satte på PLAY på sin privata telefon.


Mikael spelade in föreläsningen, som han brukar göra – för minne och lärande. Han frågade sedan DI CLOSE (Dagens Industris VD nätverk, som det förut hette) om han, Mikael fick dela med sig i nätverket av den inspelade filen. Gissa två gånger vem som räckte upp handen halvvägs till månen!?

Så lärde jag känna honom, Mikael J Boson, som annars till professionen är filmare och har företaget Filmsnickeriet.

Mikael har också gästat podden och vi pratade då om det som låg närmast hjärtat den sagolika dokumentären om kören i Karlskoga, Kördelux, som gjorde dundersuccé i samarbete med proffsmusikerna på Örebro konserthus!

En helt otrolig dokumentärfilm om äkta glädje och livskraft!

 

Åter till det här poddavsnittet för det hela hänger ihop och kanske gör Martin Lindeskog ett av sina berömda klipp – så du får höra Mikaels röst (klicka här) när han berättar om hur han spelade in vår hemliga gäst i september 2022 på Dagens Industris VD nätverksdag.

Till sist

Det var en lång utläggning och… här är han alltså den coola gästen, längst ut till höger i bild: Tobias Degsell från combiner.se – Tidigare anställd på Nobelmuseet, som ligger i Gamla Stan i Stockholm.

Vi har ett poddavsnitt kvar (av säsong 7) före sommaruppehållet: Kom ihåg att mejla mig utmaningar, frågor, problem, idéer – ”jo nejm it!”

Ha det fint där du är och så avrundar vi bloggposten med min avslutningsfras i podden – en twistad travesti på Spanarna på Hill Street:

     ”Gå ut och gör världen lite vackrare, lite bättre, lite roligare! För DU är ju där!”

/Carin Coach


PS Kan inte hjälpas måste säga det igen:

Nu är det extra spännande att få Feedback från dig som lyssnar och läser.

Vad vill du höra mer av i podden? Vill du ha mer av coaching i podden?

Tack för att du hör av dig! Om du visste hur glada vi blir!

carincoach@gmail.com 

Länk till poddavsnittet, bara att klicka: https://www.carincoach.se/media/podcast/

Länk till shownotes, dvs anteckningar som hör till poddavsnittet: https://player.captivate.fm/episode/c4c6e29b-dafe-45e3-b492-565b49973f50


Länk till Vimeo, Föreläsningen med Tobias Degsell
. Inspelad med privat mobiltelefon, för lärande och här godkänt av alla berörda att lägga upp:
https://vimeo.com/776615809/9a348c45b4

Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros