Mikael-B-Jonson-FILMSNICKERIET

Känslan och finliret i dokumentärfilmandet startade tidigt för Mikael J Boson.

Farfar Sven Johnsson i maskinrummet

“Viktigt på Riktigt, by Carin Coach” är min podd som bjuder på överraskningar av alla möjliga slag. Våren 2023 har vi fokus på möten och vad de gör med oss, hur det utvecklar oss och vart det hela tar vägen! I poddavsnittet, som släpps 21 mars – 23 rullas storyn upp från hur Mikael som 10 – åring började sin filmbana i farfar Svens biograf.

 

Bland filmrullar, popcorn och på en cykel mellan fyra olika biografer med analog produktion startade det som idag heter FILMSNICKERIET. Mikaels text här nedan ger dig en fingervisning om att Hollywood känns nära! Likaså i poddavsnittet dyker Carlifornien upp vid olika tillfällen.

Farfar Sven Johansson i maskinrummet på en av sina 4 biografer i Simrishamn.

Nedan ett citat från Mikaels text som ingår i Jubileumsboken -Simrishamn 900 år, Del II”. Boken ges ut i samband med firandet av att Simrishamn firar 900 år, 2023. 
 

/…/ ”Jag älskade att vara maskinist. Att sätta skärpan, att göra så snygga/sömlösa projektor byten som möjligt, att ha känslan för hur ljudnivån skulle vara beroende på hur många som satt i publiken. Det kändes som om man var den sista personen i filmteamet.

De fullsatta husen var bäst. Jag brukade cykla in tidigare dom kvällarna, när man visste. Göra klart alla förberedelser i god tid och sen trä in mig mellan de fixerade armstöden och de nedfällbara stolarna.

Där kunde jag ligga raklång över fyra stolar, med dämpad belysning och lyssna på hur foajén blev ljudligare och ljudligare. Skratt, skrik, stoj.

Jag brukade stå ett par sekunder framför dörren, känna bankandet och myllret på andra sidan samtidigt som min sida av dörren var rymlig, stor och tyst.

Nostalgin sköljer över mig när jag tänker tillbaka.

Projektorsmatter, värmen från de starka lamporna, doften av betong, de höga pallarna och de små gluggarna man suttit i timtal och tittat på allt möjligt flimmer.

Njutbart. Jag älskade till och med att stå på scenen och titta ut över allt skräp, popcorn och alla tomma stolar efter sig. Som ett glädjens slagfält.

Jag älskade dock inte att plocka ner snusprillor från väggarna.” /…/

Simrishamn 900 år, del 2

När du läst det här citatet från Mikael upptäcker du troligen att det är “a must” att både lyssna på poddavsnittet, titta på filmen och vem vet kanske köpa boken!?

I poddavsnittet vecklas storyn upp om hur Mikael och jag träffats i nätverket med Dagens Industri som numera heter DI CLOSE.

Via det mötet och en av föreläsarna, Tobias Degsell, kom Mikael och jag i kontakt. Jag fick nys om hans senaste dokumentärfilm och den är i huvudfokus i poddsamtalet.

Det handlar om ett unikt möte -igen! Nedan kommer tre länkar

Mötet: När entusiastiska amatörer möter yberprofessionella musiker.

  1. Trailer Berättelsen om Konsert Delux 
    https://vimeo.com/792181797

Skildringen vid intervjun på TV4 ger en mycket bra sammanfattning.

2. TV 4 NYHETSMORGON, Konsert Deluxe

3. Här är en klickbar länk för att köpa boken.

Farfar Sven och Farmor Vivi Johansson öppnar dörren i foajén… och i poddavsnittet öppnar vi för lyssnarna att reflektera över hur samtal, möten skapar nytt via:

Nätverk, möten, podcasting, ny teknik, likhet mellan dokumentärfilmande och coaching… som leder vidare till MAGIN, det omedvetna som blir synligt, och som verkat omöjligt, ouppnåeligt och nu med mer medvetet förhållningssätt ger möjligheten för nästa steg…

Farfar och Farmor Johansson i biografens entré.

I poddavsnittet kommer vi in på det undermedvetna, omedvetna … och varför…

Vi går på film, lyssnar på musik, går på fotboll,kollar på läskiga filmer… VARFÖR!?

Jo just det – våra känslor aktiveras…

Innan vi avslutar så dyker en anna dokumentär upp: 

DOKUMENTET och vi ser kopplingen i hur mötena flätar sig samman. Då konstnären Camilla Akraka som gästat både podd och blogg – var gnistan som förde in ME TOO i sammanhanget.

Sen kom en rejäl Cliffhanger så in och lyssna på oss! 

Ha nu en strååålande dag där du är!

Välkommen tisdag, tolv, tio minuter ..TTT
då har jag utlovat fortsättning på temat om hur vi kan bli ökat medvetna om kopplingen mellan våra ord, tankar och handlingar när vi ska ta beslut!

/Carin Coach 

Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros