Podcast inspelning januari 2023

D A G E N S - I N D U S T R I

D a g e n s    i n d u s t r i …

Kära läsare och poddlyssnare! Faktum är att du behöver lyssna på hela poddavsnittet med ”the one and only”: Richard Lium, som kläckte idén till Dagens industris VD & Entreprenörsnätverk för att få en känsla för varför jag glesat isär bokstäverna som jag gjort i rubriken här ovan.

Syftet är att ge dig som läser och lyssnar nyfikenhet och chans till egna tankar: Vad innebär det här för mig? Var i det här fältet befinner du dig och var befinner jag mig.

Martin Lindeskog “nailed it”!

Bakgrund, start, utveckling av Di nätverk mm.

Under samtalet i podden, på ca 30 minuter, berättar Richard om nätverkande, bakgrunden, starten 2015, det nyliga förvärvet av nätverket CLOSE, framtida satsningar, nyttan, värdet, lärandet. Martin Lindeskog, nestor inom podderi, berättar om hur poddverktyget kan flätas samman med olika business.

Undertecknad touchar coaching, olika certifieringar (utbildningsnivåer, erfarenhet) som administreras av ICF Global.org, där jag nått den högsta nivån ICF Master Certified Coach, vilket för de allra flesta är en massa C! Där brukar intresset segla ut genom fönstret, så klart – när det inte finns något att hänga upp alla C på. Lättare att greppa erfarenhet, specialutbildningar inom positivt mindset, kommunikation, över 4000 klientsamtal och…


Tillsammans med min sagolika kollega Dr Tunde Erdös, Wien, har vi – med hennes purfärska forskning om coaching och närvaro – fantastiska saker på gång där vi vill omsätta forskningsresultaten till nästa steg, vilket är ett helt annat spår- Ja, som en helt egen ”Modern Compact Disc”!

Richards kreativitet lyfter oss!
I poddavnsittet pratar vi om nätverk där man träffas IRL (in real life), hybrid- nätverkande och sen: Richard lyfter, som i en luftballong, och tar oss jorden runt på 1 sek… med suveräna utsikter för hur 100 % digitala nätverk kan ha konkret nytta av varandra i affärsutveckling på olika nivåer.

Carin, hakar på, flammar upp och berättar i snubblande entusiasm om vistelsen på Riversdown.com, där du får lära dig om ”Cross Culture” – varför kulturer kolliderar i business och där du samtidigt kan utveckla din engelska, skräddarsytt. By the way: Fantastiskt ställe, med golftränare, tennisbanor och ”jo nejm it!” Nyfiken? Hör av dig och jag lotsar dig säkert.

Saker som Richard och Martin gemensamt vaskar fram om värdet av att ingå i ett nätverk:

 1. Kunskap – Du kan lära dig av andra.
 2. Bollplank – Du kan bolla dina idéer med någon som du litar på.
 3. Strategiskt – Du kan få hjälp av någon som gått före.
 4. Beslut – Du får chans att samla in information innan du ska ta viktiga beslut.
 5. Du kan hitta nya kunder.
 6. Du kan hitta ny personal.
 7. Du kan hitta ny affärspartner.
 8. Du kan finna viktiga kontaktpersoner.
 9. Du kan få affärsbekanta.
 10. Du kan få vänner och bekantskaper som ger dig extra mycket.

Martin fyllde på med:

 1. Det sägs att alla känner varandra på 6 nivåer.
 2. Det har blivit både lättare och närmare – att till exempel komma i kontakt på LinkedIn.
 3. Lära känna
 4. Gilla- Tycka om
 5. Lita på:” Know – Like – Trust”
 6. Tillit – den viktiga tilliten…

Där hade jag så gärna stannat till och inser att det troligen blir läge i kommande poddavsnitt – att utveckla vad jag då hade på tungan. Plus frågorna som blev hängande, som jag velat ställa i förra poddavsnittet till härliga Yvonne Kappel.

Till sist! Du kanske funderar på vad jag menar med ”modern compact Disc” och by the way, CD används knappt längre – jag vill ge dig associationen med skiva som snurrar, olika spår – så vilka spår in i framtiden ser vi just nu!?

Just det AI -Artificiell Intelligens. Det har funnits ett bra tag och nu stiger det fram i ljuset för fler och fler. I det här poddavsnittet och här i blogginlägget ska vi inte fara i väg och fundera på vad AI kan betyda för nätverkande, låt det få bli en av alla cliff hangers här, à la Charles Dickens, så fortsätt följa både podd och blogg som vävs samman och …

Allra sist…
När vi närmar oss slutet så händer det saker i poddavsnittet! Spontana grejor dyker upp, som t ex underbara Maja! En svart pudel, som börjar voffa!

Vi kör på som om ingenting har hänt och knyter ihop säcken efter bästa förmåga när Martin avrundar avsnittet med sin eftertänksamma slutkläm:

D a g e n s   I n d u s t r i

In och lyssna, här är länken!


OBS!
Här är den intressanta länken till SHOWNOTES, anteckningar och länkar om Martin Lindeskog så snyggt skapar. Klicka här och upptäck mera! /Carin Coach

Carin Bladh

Carin Bladh

LinkedIn
Facebook
Twitter

Senaste inlägg

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Liknande läsning

Vad händer i GAPET mellan NU och FRAMTIDEN? TABULA RASA!

Det spirar av vår, lusten för “Vår – skri” som Ronja Rövardotter i skogen. Utforska modet – ta sats och hoppa från nu och in i framtiden…Vi cirklar kring det här i poddavsnittet: TIPS! Läs med pennan i hand. Se vilka punkter du hittar – hur du kan dra linjer mellan dem – i gapen emellan! Vad hittar du där!?

Mer info »

Registrera dig

För Vårt Nyhetsbrev!

Pink Circle

Känns coaching lite främmande

Nyfiken?

Under 20 min hur får du känna på värdet av coaching. Du väljer själv hur specifik du vill vara och det spelar ingen roll om du ringer som privatperson eller som företrädare för en verksamhet. 

 

Bästa sättet är att uppleva!  

Testa Speedcoaching

Play Video about Näckros