Diplomerad Coach Supervisor är den engelska titeln på Chefscoaching med handledning
Chefscoaching handlar här om att kunna leda sig själv och att i sin ledarroll kunna coacha andra. För att bli en skicklig chef och coachande ledare så behöver du starta med dig själv. Precis som syrgasmasken i flygplanet – vi behöver först hjälpa oss själva innan vi kan hjälpa andra. Inom chefscoaching utvecklar du ditt ledarskap i relation till dig själv och dina medarbetare. Ytterst handlar det om kommunikationsmönster, hur du förstår ditt eget mönster och mötena mellan andras mönster.

Mål: Du som ledare får en utvecklad chefs-/ledarroll, där du lär dig hur du fortsätter coacha dig själv och medarbetarena så att de blir skickliga på att leda/coacha sig själva mot bestämda verksamhetsmål.

För vem passar tjänsten? Vilken typ av företag, vilka roller – vilken ålder?
Chefscoaching passar för dig som har ledande roll i relation till andra och vill utvecka dig vidare. Du får hjälp med att utforska dina styrkor och svagheter som ledare och får verktyg hur du kan förbättra båda. Vi tittar till exempel på situationer som är utmanande eller obekväma för dig och vi tar fram konkreta verktyg som du kan ta med dig och använda i stunden – utan papper & penna – exakt när du behöver!

Modern utbildning – Seven Eyed Model och DUO-coaching

  • Carin Coach toppar sina tjänster med moderna ICF-utbildningar, se vidare mitt CV
  • Både kompetensområdena handlar om psykologiska processer och kommunikations- och beteendemönster. Hela det fältet av känslor, stämningar, attityder, krafter – motkrafter som uppstår så fort det samlas en grupp individer. Att bli medveten och kunna hantera det här gör att företag och organisationer tjänar pengar på följande vis:
  1. Ökad effektivitet– högre energi – bättre trivsel – färre missförstånd – bättre resultat
  2. Nöjdare kunder – återkommande kunder – nya kunder
  3. Färre sjukskrivningar och det tapp som oengagerade medarbetare genererar.

Det är många facktermer inom varje expertområde. Vilken chefscoaching passar för dig?

  1. Executive coaching – här: coaching för dig som är chef – personliga utvecklingsområden, mot mål.
  2. Coaching supervision – här: Handledning och coaching för dig i din chefs/ledarroll – hur du ska få andra att fungera mot uppsatta mål. Hur du coachar dig själv – hur du får medarbetare att coacha sig själva. Specifik metod: Seven Eyed Model. Se min C-uppsats, kurslitteratur på utbildningen.
  3. DUO-coaching, delat ledarskap, t ex VD & vice VD. Hur ni rör er effektivast mot gemensamt mål.
  4. FEEDBACK – experten, kanske fastnar du för en av mina specialiteter som jag utvecklat genom åren: Hur du i din ledande roll ger FEEDBACK, som leder till FEEDFORWARD, ökad trivsel, harmoni och helt naturlig effektivitet. Du får kontakta mig direkt för att komma åt nummer 4.

Kontakta mig här! Beskriv ert nuläge, era utmaningar. Räkna med ett mailsvar inom 2-10 dagar.

Välkommen!

2 thoughts on “Chefscoaching- Coaching Supervision – Utbildning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *