Snö som space! – Carin Coach

Hej där sköning!

Igår satt vi och pratade om snön på fikat och jag upptäckte flera saker.

Snö är space!

Snö är planering!

Snö är kopplat till erfarenhet.

Snö är tid och pengar och det har vi redan varit inne på.

Undrar du vart jag är på väg? Jo, håll i hatten för nu kan vi låtsas att det är någon som har glömt att skotta här i min text, så det är glest mellan raderna (vita snödrivor här ovan!). Och plötsligt har någon rensat undan “snömoset” så texten blir tightare.

Ju mer jag skriver ju fler tankar får jag. Hur är det för dig? Jag får syn på hur snön hjälper mig att tänka 3 D. Vi tar ett exempel. När jag ska parkera min bil, så i blir det plötsligt väldigt trångt, för snön är i vägen för soptunnan, som är i vägen för bilen, som är i vägen för… Utrymmen som vi annars inte tänker på blir synliga, påtagliga och ibland både störande och farliga. Bilarna står med häcken ut i gatan och – Ja- a… Låter det mycket “I-land nu?”

Nu kommer den, slutklämmen – lite för tidigt för jag har mer att jiddra om, men okey då. Här kommer den tjusiga erfarenheten in och den kan vi överföra på precis vad som helst. När vi vet vad som händer om vi låter bli att skotta i tid, så har vi fått erfarenhet. Hur vi behöver skotta undan, om det kommer mera snö. När det rasar ner framför dörren. Om det fryser på – isgata, knockel och lårbensbrott. Ja- a, det är den krassa verkligheten här uppe Norden.

Och tänk – allt det här som jag har skrivit om är som en metafor för hur du kan välja och agera i ditt liv, ditt yrkesliv och privatliv. Det kommer att synas i den tredje coachboken och när du läst alla tre så är min förhoppning att både du och jag har lärt oss det grymma tillståndet: “Att bara vara i flow” – dygnet runt och i alla lägen!

/Carin Coach 🙂

 

Snö som space!
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar