På gott och ont… – Carin Coach

Hej Skönhet!
Idag önskar jag att jag hade 2 par armar, som Lakshmi (gudinnan), och kunde skriva med alla 4 händerna! Det vore wow! Jag har så mycket inspiration, så många saker jag vill dela med dig och jag inser att det blir bara lite skrap på ytan.

Resten av mitt filosoferande flyttar in i min tredje coachbok, Kommande natt… Den närmaste tiden kommer jag troligen att snudda vid de stora begreppen, gott och ont, här i bloggen också. Det finns ju där hela tiden långt borta och nära – vi möter gott och ont i vår vardag och i våra liv vare sig vi vill eller inte.

OS i Sotji pågår för fullt – vinterspelen 2014. Jag minns årtalet – hundra år tidigare 1914, som vi pluggade in i skolan. Starten på första världskriget 1914 -1918. Vi fick lära oss det “som årtal att minnas och pricka in för att få rätt på provet!” Någon programförklaring om vad kriget innebar, hur det fungerade – det var det inte tal om. Tryck in siffrorna bara. Så funkade undervisningen där jag gick i skolan.

1914, då var min farfar redan far till två söner. Farfar föddes på 1800- talet och när han var liten pojkvasker och gick i skolan hade han bibeln som enda läsebok. Idag är det läsplatta och Google som gäller.

Gamla testamentet och Lilla Katekesen var dåtidens “Mello”. Ja – a, nu vet jag att jag tar i så jag nästan spricker och tänk – det bjuder jag på. Du kanske undrar vad jag spårar efter?

Jo – oo, jag nosar efter våra värderingar. Hur djupt sitter de och varför? Hur snabbt kan vi människobarn ställa om och fatta vad som är viktigt i världen? Alltså, när ska världen och samhället fatta att vi lever i nya, moderna tider med helt nya referenspunkter. Det här skriver jag om i min andra bok, PLUSPOLEN. Och vet du, jag har Zlatan och Landslaget i fotboll med som ett exempel. Det låter som om jag stuvat in allt och det har jag kanske också!? Grejen är att det bara kommer – poff, liksom! 🙂

Vill du leta efter fel och brister? Ditt val. I min första bok, JA-lagen skriver jag om “Finn Fem Fint!” Det är ett förhållningssätt som jag gissar att Nelson Mandela hade uppskattat. Ambitionen att söka skönhet, visdom och försoning.

Åhhh – om jag fick träffa Hans Rosling och prata med honom. Det är en lirare som har fattat galoppen! Igår såg jag en glimt av honom på Skavlan. Ikväll blir det Mello med Panetoz. Lyssna på visdomen i deras texter! Jag skriver om dem i min andra bok, PLUSPOLEN och drömmer om… Ja, det tar vi en annan dag!

/Carin Coach 🙂 Lägger in en bild som jag vill ha här idag med massor av plus!!!

Ps, Vet du förresten att jag dagligen bloggar på två ställen nu för tiden. Här och i nwt.se

rapport-cc

På gott och ont…
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar