Vilken inställning leder hos dig – känns det möjligt att nå – eller känns det omöjligt att nå… fram till ett specifikt mål, en önskan som du bär på?

Hej! Hoppas du har det bra! Det är ny vecka och måndag igen. Kolla in om du hittar svar på de här tre frågorna:

  1. Vad motiverar dig idag?
  2. Vad motiverar dig, imorgon
  3. Vad motiverar dig den här veckan?

När man jobbar med det som jag gör, professionell coaching, handlar det mycket om att få syn på saker. Få kontakt med både tankar och känslor och koppla ihop – se hur det passar in och fungerar i ett större sammanhang.

Det där kan låta allt från plätt-lätt till jättesvårt. Det beror helt på vem du är som läser, var du är i livet, arbetslivet i vilken situation, i vilken kontext, i vilket läge du själv befinner dig. I samtal och samarbete, där min roll som coach är att ställa öppna frågor – så hittar personen som blir coachad själv sina svar. Hen upptäcker vad som blir en både hållbar och inspirerande väg att gå och där växer motivationen att ta tag i saker och göra.

Det inledande skedet i en coaching process är att sortera, få syn på, “reda ut” det viktigaste och sedan prioritera och fokusera. Det är där, i det läget som motivationen kan få rejäl hjälp på traven. Tänk dig själv – Du har krattat manegen för dig själv och förberett stegen, dina delmål på vägen mot mål. Du slipper den där känslan av “Gahh… hur ska jag göra? Var ska jag börja? Är det överhuvudtaget någon idé att sätta igång?”

Tänk dig skillnaden när du vet vad du ska göra, hur du ska göra det, när och varför. Allt det där har du i coachsamarbetet själv kommit fram till, designat och bestämt. Det blir precis som för killen som tog sin Doktorshatt till slut. Har du sett filmen där jag berättar om det?

Klicka här och så får du på filmen,som bara tar ett par minuter, höra om storyn med killen där vi träffades på ett tåg och saken löste sig helt magiskt med hjälp av bara 5 minuters coaching. 

Vill du veta mer om hur coachingprocessen går till? Gör som andra: #callcarincoach

/Carin Coach 🙂

Motiverande Måndag … Hur gör du?
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar