Häromdagen bloggade jag om våren, rörelse, Vårruset och lite vad jag tänkt skriva om här i bloggen under april och maj, vinklar som kan intressera dig som inte tänkt delta i Vårruset. Rubriken på det blogginlägget var: Från grått till grönt och syftade på det mirakulösa som sker i naturen om våren, år efter år här på vår breddgrad där vi har fyra årstider. Idag hade jag tänkt blogga om identitet i förhållande till en utmaning.

Dagens blogginlägg har istället fått rubriken från grått till svart och syftar på det terrordåd som igår skakade Stockholm city, hela Sverige och som väckt reaktioner över hela världen.

Här, där jag befinner mig utanför Stockholm, är det som om naturen håller andan. Det är märkligt stilla. När alla kontakter är tagna om att vi är säkra och mår ok så går tankarna till de värst drabbade och deras familjer. Radio och appar står på. Fick meddelande från andra sidan jorden med kloka ord om att sunt förnuft får leda i bearbetningen av katastrofen och att den inte blir obalanserade reaktioner om /…/”utlänningar och invandring, hoppas, hoppas”.

Aldrig har det varit viktigare att värna om öppet samhälle med demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet allas lika värde … Att hålla de som begår brott ansvariga för sina gärningar.

Lyssna på Kronprinsessan Victorias intervju där hon står på platsen där det hände. Hon sammanfattar vad jag tror att de flesta känner, sorgen, den passerade gränsen och ett Sverige som står enat: Tillsammans!

Penséer, stämmer till eftertanke

/Carin Coach 

#blogg100 #openstockholm

Från grått till svart …
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar