Hej vad dagarna går fort! Redan fredag och filmtajm. Dagens film är av informerande karaktär. Syftet är att beskriva likheter och skillnader mellan närliggande områden som handlar om att utvecklas genom kommunikation.

I filmen beskriver jag på ca 4 min. relativt kortfattat och “grovt” vad som kännetecknar: 

  1. Terapi – Behov av läkning fr o m nu och bakåt i tiden.
  2. Rådgivning – Någon ger dig råd.
  3. Handledning – Processhandledning – nämner om Google i filmen…
  4. Mentorskap – En mentor ger råd och har viss “status”
  5. Coaching – har jag redan talat om – här är vi i “samma nivå”. Coachen ställer frågor och här finns en överenskommelse innan arbetet startar om hur ansvarsfördelningen ser ut. Viktigt med etik och GDPR-tänket.

Om du inte redan klickat på filmen så gör det nu. Här är länken! Du kanske får en – Aha! Vad vet jag. Syftet är att enkelt klarlägga likheter och skillnader – där kommunikationen oftast sker i samtalsform (telefon, online, IRL: i möte) det är en minsta gemensamma nämnare för alla 5.

På filmen berättar jag fritt, utan manus, så det kan hända att ordningen är något annorlunda där jag räknar upp samtals-formerna på mina fem fingrar – mot vad jag skrivit i kronologin här ovanför. Hade inte fokus på det. Ville bara berätta lite – då jag upplever att det finns olika föreställningar om vad som är vad. Klart jag ska börja jobba med manus – eller vad säger du? Har spännande nyheter på gång. Just nu är jag på semester och får tid att fördjupa mig i mina tankar om tid. Kontoret ser lite annorlunda ut i några dagar …

Vilka tankar har du om tid? Hur får du din tid att räcka till? Vilka utmaningar möter du i vardagen? Berätta gärna, är genuint nyfiken och blir så glad för svar tillbaka. Du kan mejla mig eller skriva i kommentarsfältet.

Kontoret ser lite annorlunda ut i några dagar …

Ha nu en härlig helg!

/Carin Coach 🙂

Film Fredag – redan filmtajm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar