Operativ Onsdag – Nätverskeffekten, hur får vi till den?

Tack för fina artikeln i Säffle Tidningen, skriven av Nathalie Forsström – härliga bilder som fångar känslan!

Tänk vad kul att förena nytta med nöje! På bilderna ser du några av brudarna som är med i mitt VårRuslag. 29 maj kör vi ett motionslopp på 5 km i Karlstad. VårRuset går genom hela Sverige från söder till norr… härlig folkfest!

Foto på Club Carin Coach när vi minglade på förra Vårruset 2017. Häng på om du kan, platser kvar! Mejla mig! Sista dag för anmälan är 28/5. Vårruset i Karlstad går 29/5 kl 19:00. MINGELTÄLT, nytt för i år – där hittar du oss! 

Vi nätverkar också – i sluten Facebookgrupp. Där får vi nytändning, positiv energi, delar träningstips, och gör roliga saker ihop. Om det är läge så ska vi utveckla den delen. Säffletidningen gjorde reportage om oss och fotade. Journalisten passade på att träna och sprang med oss – jättemysig upplevelse.

Det är fullt med lopp i omlopp. Nu på lördag går Säffle Stadslopp och här i stan är det en härlig satsning på motion och rörelse. Bland annat en trevlig serie i Säffle Tidningen, som gett mig en massa inspiration, tips och idéer.

Nätverkande i allmänhet. Idag undrar jag:

Vad är viktigt för dig när du ingår i ett nätverk?

Vilka komponenter (1-3) vill du ha med i ett nätverk för att du ska trivas, känna dig hemma och “komma loss”.

Jätteroligt om du vill svara. Här där jag skriver befinner vi oss i ett jättenät av kontakter på självaste Internet. Hur ska du och jag bäst dra nytta av dessa kontakter? Hur hittar vi varandra på ett respektfullt sätt?

Det finns många som kan mycket om det där. En kille som jag nyligen stött på heter Robert Lindskog. Generellt i samhället i och med digitaliseringen så har vårt sätt att kommunicera radikalt förändrats. Vi behöver hänga med och lära oss vad som är väsentligt för att det både ska lyckas och kännas bra under tiden. Eller vad tror du?

Tycker du ämnet är viktigt och känns aktuellt dela gärna vidare och säg om du vill höra mer om vad som stärker en grupp. Oavsett om det är IRL eller på nätet.

Ha en strålande dag!

/Carin Coach 

 

Motiverande Måndag Maj Månad- Kyss från livet!

Hej därute! Mmmm… måndag! Vad driver dig i ditt ledarskap? Vad motiverar dig i ditt inre mentala ledarskap?

Har du tid 1 minut i denna ljuvliga maj och känna in en film? Vad är det som motiverar dig just nu? Du kanske kommer på en hel massa svar här som gäller vad du ska nå före semestern. Det kan vara säljmål, siffror som du ska nå, antal av olika slag… Du vet själv svaret.

Pang! Något händer i ditt liv. Vad är det som motiverar dig just nu? 

Frågan är den samma. Lägg märke till vad som har ändrat sig och se vad du hittar. När sammanhanget ändrar sig, kanske bryskt genom olycka, sjukdom, djup sorg eller andra kriser – vad är det då som är viktigt att ha koll på? Hur låter kommunikationen inom dig själv – hur prioriterar du i din motivation?

Mellan de två lägena kan man tala om ett “gap” och beroende på hur ditt arbetsliv och ditt liv ser ut så finns många intressanta val att bli medveten om. Val som befinner sig just i det gap som skissats här ovan. Det kan vara något dramatiskt som ruskar om och belyser ditt nuläge. Det kan också vara en upptäckt om att du är på väg, vill göra något nytt, eller på ett annat sätt – men du vet inte exakt hur – vad eller varför, som något är i rörelse inom dig.

Vår mentala kraft är enorm! Det förvånar mig att det talas så pass lite om mental kraft och psykisk positiv energi i businessvärlden. Själva hur:et, hur vi kan rusta oss för framgång, motgång, uppgång och förebygga fall.

Mental träning passar lika bra för idrott, som generellt för business och arbetsliv, det hävdar jag bestämt! Med mängder av resultat som bevis. Det finns så mycket att vinna och ofta är det små, ibland pyttesmå medvetna steg som ger stora resultat.

Tack för din närvaro och ha en helt ljuvlig dag i sköna maj! Filmen illustrerar reflektion kring frågan – Vad är egentligen viktigt? Filmen är en stillsam hälsning från blommor och bin, en kyss från livet en måndag morgon i maj månad.http://www.carincoach.se/wp-content/uploads/2018/05/IMG_8508.mov

Vill du komma i kontakt med mig klicka här, då kommer du till min mejl. Berätta lite vad du vill, vad du står inför och jag delar gärna med mig av de tekniker som passar för dig. Har du någon som du tror är nyfiken och vill  testa – dela gärna mitt inlägg så fler får se.

Annars, enklaste vägen #callcarincoach +46 (0)70 399 15 73

/Carin Coach 

Film-fredag med liten utmaning och överraskning

Hej därute i Sköna maj som känns som vore det redan högsommar!

För en tid sen fick jag ett ryck här i bloggen med tema tre dagar per vecka. Nu samlar jag information om vad som är poppis att läsa om. Det strömmar in fina förslag som jag ska sätta i verket framöver. Det kommer ett litet smakprov på kreativt tänkande idag.

Mina 6 inspelade 2 minuters filmer kan du se här. De ligger på min Youtube kanal. Filmerna var upphovet till filmfredag, då jag kortfattat ville beskriva vad professionell coaching egentligen är för något och hur det kan gå till när vi jobbar. Just nu har jag ingen film på lager, så nu är det din tur! Gaahhh! Kanske du tänker? 😀 Jag skojar, du kan var  helt lugn – läs mer!

Vad skulle du vilja berätta om din arbetsvardag? För någon kanske det hugger till i mellangärdet, för andra är det otänkbart och för en tredje … vi har olika föreställningar om vad vi kan göra och här kommer min trygga överraskning…

Överraskningen består av att du ska få spela “din inre film” av hur du ser på din verksamhet. Alltså du ska tänka inne i huvudet. Prova enkelt:

  1. Om du skulle göra ett filmmanus – vad är mest värdefullt att ha med?
  2. Vad är av intresse för andra att höra om, från din horisont?
  3. Vad är unikt med dig och det du gör?

Svara gärna på frågorna och vem vet – det kanske blir en film? I så fall – hör av dig! Vore så kul att få spana in. Inspirationen sprider sig från dig som ger mig input och kreativa idéer väcks här hos mig. Kom på att du kanske vill kolla på min film om Ping-Pong-matchenden inre ping-pong-rörelsen.

Håll lite utkik, och du – om du tror att någon annan får inspiration, energi och lust att testa den inre filmen, så dela gärna inlägget med ditt nätverk!

Okey då! Det kommer en kort film på 45 sek. Den är ett försök att visa på kontorsväggar som ser annorlunda ut. Visst kan det räknas som kreativt tänkande? Tekniken är för mig ev av hemligheterna till nytänkande.

Här är filmen, oj vad jag fibblar med kameran – lyckas inte komma in i bild. Hoppas länken funkar för dig? Om inte – nästa fredag – vad skulle du vilja se och höra om?

Ha nu en fantastisk fredag och kommande helg!

Min passion för blommor och hjärtan… hur det hänger ihop med moget ledarskap? Jag förstår om du undrar, håll ut det kommer i bloggen framöver!

/Carin Coach 

Operativ Onsdag – oj, oj, oj!

Ibland ser min väg till kontoret ut så här…

Hej därute! Operativ Onsdag – “Den snor jag!” sa en kollega som läst ett av mina blogginlägg. Det var innan jag fått chansen att träffa Robert Lindberg och Christoffer Bertilsson och följa med på en helt ny resa, som nyss startat.

Under våren har jag haft en lite drive med blogginlägg 3 ggr/vecka, motiverande måndag, operativ onsdag och filmfredag. Ibland har jag tänkt – vem hinner läsa – vilket värde tillför jag med mina texter? Ska jag välja ett annat sätt, film, bilder som gör att du som läser får ut mer och i så fall hur?

Ibland lägger jag ut frågor i bloggen och svaren kommer mest från adresser som känns lite suspekta, så det är bara att fortsätta att lyssna in – hur blir det mest värdefull läsning för dig. Nu kör jag maj ut med bloggupplägget och sen blir det troligen somrigt, spontant och tänk vilken glädje om du har lust att svara på frågan här. Då kanske det blir något helt nytt här!

Vad vore värdefullt för dig att höra mer om i bloggen? I mitt arbete sysslar jag dagligen med t ex begreppet tid, energi, trygghet, utveckling, lärande, processer, kommunikation, relationer, mål, visioner, verklighet, action, mindset, mindfulness… Det finns så mycket kul att titta närmare på.

Jag kastar upp ett helt gäng med bollar och ska försöka fånga vad som kommer tillbaka.

  1. Vilka teman tycker du är intressanta att zooma in?
  2. Vad skulle du vilja höra mer av?
  3. Något av det jag räknar upp här eller något helt annat?

Kommer jag att sätta värde på ditt svar tror du? (ovanligt ledande fråga för att vara undertecknad, he he). Kommer du att inspirera mig i mitt bloggande tror du? Blir det värdefullt för flera tror du?

  1. Tack, för att du engagerat dig och läst och om du har tid att svara: stort och varmt Tack för ditt bidrag!

/Carin Coach

Motiverande Måndag – Har du hört oss prata i radio?

Hej denna ljuvliga måndag!

Här kan du höra hur snacket om coaching som gick i morse, på KN Radio. Vi har ett avsnitt kvar – Micke och jag – innan sommaren helt tar över. I dagens samtal tittar vi lite i backspegeln på vecka 19, pratar om KBT och NLP, likheter med närliggande samtalsformer. Vi kikar också framåt och borrar även lite i vad coaching är för något, då mer specifikt den coaching som ICF står för. Vill du se mer så har jag knåpat ihop små, ca 2 minuter långa, förklarande filmer på min Youtube-kanal. Du kan kolla här om du vill. A och O är tryggheten.

Vill du lyssna på tidigare måndags-prat i KN Radio så klicka här

Måndagen började fint ute på sjön, så ljuvligt att kunna starta arbetsdagen därute! Och tänk det hann bli tre bad… ja dopp är väl närmare den så kallade verkligheten! 🙂 Var på vippen att vilja simma… 😀

Tidig vår och redan sommarkänsla mitt i maj månad. Hur vill du ta hand om dig själv och din energi månaderna framöver?
Det blev, som sagt, totalt tre dopp och fler lär det bli! Önskar dig en störtskön vårvecka! /Carin Coach 

(more…)

Film Fredag – final?

Hej på ljuvliga klämfredagen! Under våren har jag kört med Film-fredag, korta filmer från min Youtube-kanal, som berättar lite mer om vad professionell coaching är. Nu är vi framme vid film nr 6 i en serie på sex korta filmer, ca 2 min långa. Den här filmen handlar om mötet med min förste Coach och begreppet tid ligger inbäddat…

Det passar bra för det är fortfarande vecka 19, vilket är ICF Globals internationella coachvecka med mängder av aktiviteter världen över. Syftet är att tala om vad ICF-coaching är för något, kvalitetsstämpeln, kraven på coacherna, utbildningsnivåerna, etiken, kärnkompetenserna och mycket, mycket mer.

Det finns så mycket att berätta om, men vi har ju tid på oss. TID har jag också lovat att ta upp i mina sociala medier under den här veckan. Hur förhåller du dig till din tid? Vad känns extra viktigt för dig den här helgen?

Snart kommer jag att föra in ett till begrepp här och det är värde, vilket värde du sätter på saker och ting. Jag gissar att jag kommer att behöva hjälp, Din hjälp med att ibland svara på frågor, t ex:

  • Vad vill du att en fredagsfilm ska handla om?

Ha en fortsatt ljuvlig Kristi Himmelfärdshelg!

Här kan du klicka på sjätte filmen, om du inte redan har gjort det!

Vill lysa upp bloggen med ett foto också… vad ska vi hitta på tro?

Väljer fotot från verandan som ger känslan av att gå ut i våren, in i försommar tiden…

/Carin Coach 🙂

Ps.

Om du är intresserad och vill veta mer kan du börja följa ICF SverigeMyNewsDesk . Då får du relevanta artiklar rakt i din inbox och slipper leta. Du kan lätt välja och bläddra framåt och bakåt i ämnen, titlar som intresserar dig. Coaching förekommer på så många ställen i samhället. Jag sitter med i ICF Sveriges, Redaktionsråd.

Du kanske har tips på vad vi ska skriva om, beskriva och lyfta fram? Hör av dig och jag lyfter ditt förslag vidare på ett sätt som gör att du har koll på processen. Med ditt engagemang är jag “Fröken Pet-noga” 🙂

/CC

Bästa bilen bruden!?! “My baby drew up in a brandnew…”

Hej därute! Om du mött mig förut så har du säkert lagt märke till att jag har en passion för allitteration, begynnelserim, för skönhet, detaljer, det som är snyggt, snabbt, spännande och… listan kan göras superlång.

Den här veckan (nr 19) är det Internationella Coachveckan och jag har utlovat att tala om TID i mina sociala kanaler. Hur lång tid tar det att förflytta sig hit och dit, fysiskt och mentalt. Tja, det är frågan – jag jobbar med båda prylarna i mitt yrke och visste du att ordet COACH ursprungligen var beteckningen på en kärra, en slags taxi som tog en person från punkt A till punkt B. I mitt arbete sker förflyttningen mentalt i både tanke, ibland kropp och känsla. Därför tycker jag att det passade perfekt att skriva den här texten med ett företag om bilar! 
D
u får gissa tre gånger om du tror att jag tyckte att det var kul att registreringsskylten COACH fanns ledig, när jag köpte min lilla BMW på Autowåx i Karlstad.
Här står jag med ingen mindre än Tina Thörner, the one and only, som skrivit förordet i alla mina tre coachböcker. Hon kör en startvimpel med min rosa plympenna – vi hade inget annat i hastigheten. Vi hade nå´t kul på gång där i centrala Karlstad – några år sedan. I bakgrunden står folk och tar kort på de ljuvliga magnolierna som blommar så magnifikt så här års. (more…)

Motiverande måndag

Tänk att stiga upp en majmorgon och solen flödar…

Hur känns det i dig? Om jag får gissa så skulle jag svara: olika!

Dels för att vi alla är olika, men allra mest för att vi var och en är olika inom oss själva. Vi påverkas av omständigheterna runt omkring oss.

Med ökad medvetenhet om din inre och yttre kommunikation kan du lära dig hur du ska göra så att du tar dig dit du vill. Det kan t ex vara ett mål som har med din tid att göra: Hur du lyckas vara i nu:et. Mindfulness, fokus, koncentration. Det kan vara hur du kan öva dig att befinna dig i ett önskat läge, ett önskat tillstånd vid en speciell situation, i relation till något. Det som upptar dig och fyller dig – kan du få korn på så att du medvetet kan välja av det du upptäcker. Det kan gälla något konkret, yttre – den kan gälla något inre.

Vecka 19 är #icfglobal – Internationella Coachveckan och i min roll som ICF PCC- coach är ett av mina favoritområden att arbeta med begreppet tid. Vi lever i en speciell tid.

Syftet är att minska #stress #frustration och annat som stjäl av din #energi. Håll lite extra utkik under maj månad. Vill du spana in en av mina korta filmer, ca 2 min, på min Youtube-kanal, som beskriver coaching så tipsar jag om film nr 6. Den illustrerar lite av det jag talar om ovan – våra dagliga och ofta omedvetna, stundliga val.

Här kommer fägring i form av vitsippor och det finns en länk till dem den är inte klickbar… Jag berättar mer efter hand!

Har du kört på E18 någon gång i närheten av Västerås? Ser du någon koppling? Berätta i så fall gärna – vore kul att höra.

/Carin Coach 

Film Fredag – va redan fredag? Idag lite busigt och Ping Pong!

Hej därute! Har du också känslan av busighet när fredagen kommer som om den vore … ja, vilken veckodag skulle du säga att det är idag?

Att de allra flesta av oss är vanemänniskor är ett faktum, vi gör som vi brukar och varför det? Det tänker jag inte reda ut i den här bloggen, inte heller varför vi förhåller oss till tid som vi gör, men om du följer mig här i bloggen och i sociala medier så kommer temat tillbaka.

Min ambition är att du ska få med dig godsaker varje gång- tänk bara en sån sak – att du får syn på dig själv!

Om du vill kolla på mig så är det dags för ännu en film där jag berättar om coaching och Ping – Pong-matchen. Så klicka på länken här. Eller gå vidare till mitt Youtube -konto om du vill bekanta dig mer med mig och min verksamhet.

Och va? Blir det pingis i filmen idag? Killarna var ju så skickliga igår! VM i bordtennis i Halmstad – wow! Såå imponerande spel kollar just nu! Och tänk vilken spännande förening i Koreas båda lag från Nord och Syd. Men syns det i min film tro?

Kolla här!

Ha nu en ljuvlig maj-helg!

/Carin Coach

Skip to toolbar