Coaching belyst från flera håll – vilken känsla!

Det är något visst med papperstidning, eller vad säger du? Hoppas du vill läsa om känslan av att se vårt arbete belyst i Värmlands största dagstidning! Vilken fantastisk ära! Min önskan är att fånga nyckeln i den där känslan och hoppas att det ska inspirera dig i det du står inför i din verksamhet idag. Vad är det som vill  växa fram hos dig? Dagens blogg är extra lång med mycket information, hoppas du vill läsa när du har utrymme. Vad strömmar fram mellan raderna?

När jag kom hem från härlig och intensiv jobbresa låg tidningen (NWT) och väntade på mitt skrivbord. “Någon” hade lagt dit mina röda bokstäver som jag plockar fram ibland…

Trygghet, tillit, välvilja – det mellanmänskliga, låt oss kalla det vördnad för livet, arbetslivet, en slags värme i form av positiv energi – det är vad mina samarbetspartners ständigt återkommer till och delar med sig av att de upplever i coachingen. Det är viktig feedback för mig i jobbet.

Vad är det du har i ditt jobb som du gör utan att tänka på det, som bara är där? När vi automatiserat något vi arbetar med så är vi mer eller mindre omedvetna om vad vi faktiskt gör och hur det uppfattas.

För mig, Carin Coach, är den där energin som självklar – något som bara är där- och det är min personliga infärgning i yrket, där jag som certifierad coach enligt ICF´s etiska regler dagligen har samtals-strukturen och de 11 kärnkompetenserna innanför pannan i min roll som ICF PCC – coach. Det är teknikerna, verktygen och de specifika NLP- övningarna som ger massiv och positiv utvecklingseffekt. Jag förklarar alltid exakt hur det går till och kunden väljer själv.

I mina nya små filmer (1-2 min) som jag ska lägga upp på min You Tube-kanal berättar jag mer om själva samtalet, om mötet och hur det kan vara så effektivt, då det på kort tid skapar nytt värde och gör nytta direkt.

Här nedan kommer nu bilderna från artikeln i större format och då hoppas jag du kan läsa den välformulerade texten. Känslan, när jag var >>mitt i<< reportaget, när både frågorna och fotona kom och togs, från olika vinklar – är helt enorm. Jag vill med dessa ord hylla professionell journalistik – där samarbetet mellan journalist och fotograf mejslar fram och belyser så mycket mer än de enskilda delarna. När ett ämne – coaching – går från att vara ett relativt okänt och endimensionellt ord som används i många olika sammanhang – till att bli frilagt och som ny -öppnat, ja faktiskt som när en snödriva smälter och de första vårblommorna tittar fram. Något nytt och friskt växer fram! Låt mig illustrera med ett foto och samtidigt hylla Frida Flodkvist (text) och Helena Karlsson (foto), båda verksamma på Nya Wermlands Tidningen. I stunden, där i kameraögat glömde jag berätta att jag är Legitimerad Lärare, Specialpedagog, Coachande handledare (specifik utbildning) Transformational Coach och att jag coachar läkare, jurister, hockeyspelare, andra coacher, konstnärer, lärare och musiker… listan kan göras mycket lång.Föraning om vår… vad är det som vill växa fram hos dig, hos er?

 

 

 

 


En av utmaningarna för en prof.coach är att vi inte kan berätta för andra då vi arbetar med konfidentiella samtal.
Det vanligaste sättet – nu för tiden – är annars att försöka beskriva känsla, värde och nytta, och helst hur det går till och för vem, vilka det passar. I vårt jobb är det vi som ställer frågorna – dessa frågor är som levande, gyllene nycklar till allt det som du redan kan och vet. Genom dessa frågor får du själv syn på hur du ska göra för att ta dig dit du vill. Mitt jobb är att ge dig all den service du behöver efter vägen. Som killen som efter 5 min coaching på ett inrusande tåg till Karlstad, tog sin Doktorshatt! Snart hittar du filmen här.
En väldig massa C – är du intresserad kan du läsa mer om ICF Sverige här. Klicka på länken och se vad det innebär. Jag brukar lite skämtsamt säga att ICF är vår bransch´s “ISO-stämpel”. En kvalitetsstämpel som gäller globalt. Väljer du en ICF PCC -coach i Kina, i USA, i Afrika – så får du samma standard. Coolt!
Är du genuint intresserad av coaching och utvecklingsfrågor för ditt företag, din verksamhet, din organisation och, eller dig själv – så rekommenderar jag att du börjar följa ICF på My News Desk.  Klicka på länken och bocka i lilla rutan till höger. Sedan några år sitter jag med i Redaktionsrådet för ICF Sverige. Vi publicerar minst en artikel i månaden som har med coaching, utveckling, forskning, resultat med flera och olika infallsvinklar på ämnet. Det är mycket praktiskt och “rent” att följa via My News Desk. Du får ett mejl i din inkorg när en ny artikel lagts upp. Det är enkelt att scrolla fram och tillbaka bland rubrikerna på redan skrivna artiklar. Du har allt samlat och slipper leta. Pling, på den!
Självklart är du varmt välkommen att kontakta mig om du vill veta mer, jag svarar så snabbt jag kan!

Och förresten! Visste du att jag pratar i radio då och då? KN Radio, alltså Karlstads Nya Radio.

Ratta in 92,2 måndag morgon – då är vi igång och pratar om motivation. Tidigare avsnitt ligger under fliken MEDIA på min webb. Där finns lite tips och trix att hämta.

Vad har du hittat hos dig själv under läsningen? Vad är det som andra människor uppskattar hos dig? Hur förvaltar du ditt pund – hur tar du vara på din kompetens?

Ha en härlig dag! 🙂

/Carin Coach  🙂

#callcarincoach

Tidig start på härlig vecka – vad väntar på dig?

Den här veckan är fullproppad med spännande och viktiga möten. Hur har du det – hur ser din vecka ut?

På mitt Instagramkonto utlovade jag ett blogginlägg. Strax efter det så insåg jag – na-e, vad har jag nu hittat på? Jag har suttit på olika flygplatser och just nu har jag landat i ett snövitt Sundsvall. Min tanke var så klart att blogga direkt, men se när både telefon och laptop hänger sig – inte får kontakt – så kan jag bara vänta…

Vänta tills kontakt uppstår och det var precis det jag tänkte blogga om. Håll i dig nu – för fotot som kommer nedan ser ut att vara malplacé, helt fel – men häng i – det finns en koppling.

Propellern kör igång

Första bilden: propellern kör igång. Med nöd o näppe kan ögat uppfatta vingarna. Kameran ser.

Andra bilden: Kameran ser vingarna- ögat ser inte ett jota!

Tredje bilden: En liten film-Ville dela färgerna med dig och den overkliga känslan att sitta flera tusen meter upp i luften och drivas framåt av något som inte går att se!

Här kommer nu den korta och snabba kopplingen till sinnena, kommunikation och sånt som vi jobbar med i coachingen.

1) Vi “sänder” och tar emot information i olika takt o tempo inom oss själva och mellan varandra. När vingarna är stilla ser jag dem och kan relatera. Sen är tempot inte anpassat och då är det helt kört – jag ser ingenting. Jämför med någon som talar för fort…

Analogi -Till exempel: Vårt taltempo, frekvens av ord mm påverkar den vi möter och hur vi själva uppfattar mötet. Det mesta sker omedvetet. (Bara punkt 1 är ämne för en hel serie bloggar!)Vill du läsa mer om det? Snälla du, säg till mig i så fall

2) Vi ser inte propellerbladen, men vi vet att de finns där. Här kommer en ny analogi, med ett annat “mjukt” exempel: Vi vet att vi har nära och kära som stöttar oss i livets ups & downs; hur lyckas vi ta in deras omsorg?

3) Till sist propellern driver (osynligt) planet framåt… Analogi: Vilka krafter, vilken energi är det som gör att du stiger upp och gör din sak i morgon bitti?

Det här var några exempel på hur yttre stimulans kan reflekteras i vårt inre. För egen del så lurar jag ständigt på dessa analogier, hittar metaforer och …

Önskar dig en härlig vecka! 🌷✨🌷

/Carin Coach

Ps Vill du läsa mer om sånt här? Hur vi kan hämta inspiration genom att få syn på saker, leta mönster, likheter, olikheter och upptäcka nytt: Känna -A-haa! 😊

Mumsar i mig MEDIA – hur gör du?

Tack vare Nina Jansdotter , som fyller år just idag – Hurra – Hurra! – Hurra! och Marie Hagbergs Nätverkspodden så ramlade jag in på LunchIN! Jag har en stor passion för MEDIA i olika former och konsumerar massor! Hur gör du? Vill verkligen tipsa dig om att klicka på samtliga länkar här. Jag gillar det där med att bjuda, dela och ge. Hur känner du för det? Jag gillar när det växer så det knakar och det finns så mycket intressant att suga in varje dag. I ett avsnitt på Nätverkspodden – som jag egentligen vill skriva en separat blogg om – så talade Lille Peter om att synas – såå lysande bra, klok och mysig lyssning. Okey jag länkar direkt om det inte blir ett “sen”.Det är roligt att få komma med i media, på olika sätt – eller vad säger du? Här är en “vårvinterbild” av våra tulpaner som fått bita i kylan och bli till konstverk i en hink. Tips från Facebook. Det finns så mycket kul och dela och ge av stort och smått. Lyssna på kvinnorna i podden! Dela gärna och ge om du vill. Och i morgon är det “vår dag” – oj, oj – Det ska bli extra intressant att följa 8 mars 2018. /Carin Coach 🙂

Beast from the east – kylan från öster…

Hej därute i kylan! Nu håller vi oss för skratt – eller vad säger du? Hör på radio om dödsfall i Europa, värsta seriekrockarna i manna minne och polisen vill stänga vägar.

Det blir easy going by car i morgon och sen tåget…

Det skulle komma en färgglad bild här – men se den kanske också tycker det är kallt. Kylan sänker automatiskt rörelseenergi så det gäller att hålla igång – på något sätt. Hålla värmen och hålla ångan uppe. Hur gör du? Berätta gärna – vore kul att höra!

I måndags morse var jag intervjuad på KN Radio igen och här ligger ett klipp som handlar om motivation. Hur det går att få fatt i sin egen motivation och om hur man kan göra för att “hänga i” när det tar emot och man vill ge upp.

Ljuset lättar upp och snart kommer marshimlarna! (Fick fram en annan bild)

Här är länken – intervjun är ca 5 minuter. Hur gör du för att motivera dig när du möter motstånd? Det är två intervjuer som ligger i rad, så bli inte förvånad om nästa intervju hoppar igång av sig själv.

/Carin Coach 

OS Guld och VårRuset – känslor nära dig!

Så här kändes det när Hannah Johansson från IF Göta tog en snabb lunchbild igår: Mätt, go och taggad – i mötet med sköna Anette Karlsson som väcker arbetet med HÄLSA på hela Stora Enso ute i Skoghall. Anette och jag är sedan flera år VårRus -ambassadörer, för världens största motionsturné, där Karlstad är 3:e störst i Sverige. Loppet går 29 maj i Karlstad – 5 km i eget tempo, från gå – till tävla järnet! Vill du vara med i mitt lag?  Vi kallar oss Club Carin Coach. Mejla mig och jag berättar hur det går till.

Hur hänger OS Guld och VårRuset ihop? Jo, nu ska du få höra – sätt dig tillrätta låt mig skissa lite på kopplingen mellan dig, mig, OS, tankar, motivation och …

Vi ser eller hör på OS i media via olika kanaler. Några av oss älskar det – bara genom att titta, andra älskar det genom att härma, inspireras, taggas, göra och åter andra inspireras utan att älska – gör ändå…

Du hör det är petnoga Carin Coach som skriver. Vi är alla olika och vi möter det vi upplever på vårt individuella sätt. Hur känns det i dig? Hur reagerar du på OS-medaljörernas prestationer?

Vore kul att höra dina svar här och medan du tänker och känner efter så kan du få ett konkret exempel av mig. Förra vintern – när snön var framme och vände – så pep jag ut i skidspåret. Jag hade hört en av mina “älsklingar” i OS, Charlotte Kalla säga: “Man ska åka skidor med magen”. Sagt och gjort… närrå det var inte så att jag gjorde ett lappkast och slängde mig på magen i bästa Anja Pärsson -sälstil – nej – jag kontaktade magmusklerna – Var är ni? Var är ni? Calling! – och drog iväg. Det där var ju himla kul – att få ett smakprov från proffs om hur man kan göra.

Längtar efter att höra gruset under dojjorna… får snabba på här och knyta ihop bloggen för både du och jag har annat för oss. En av de positiva sakerna för mig, med den här vintern är: Längtan efter att komma ut och kuta har väl aldrig varit starkare. Is och skare har begränsat en hel del i år och det spritter i benen nu!

Allt det där, den där sprittande känslan, veta att vi redan är ett gäng i Club Carin Coach som öppnar dörren för fler som vill hänga på. Gänget där består av tjejer som antingen vill gå hela vägen runt eller köra 5 km i racerfart. Vi ses före loppet, peppar och har kul. Vi Facebookar, Instagrammar skojar och så samlas vi på picnic-filt efteråt. 6 pers/filt -så vi får se hur många filtar det blir i år. I fjol var det tre, med presenning under och egna Goodiebags som vi själva trollat fram 😀

NYHET! I år kommer vi  att vara värdar för “Speciellt ställe” – inte klart var och hur ännu. Tanken är att de tjejer som inte ingår i något lag, som anmält sig själva eller med en kompis, och som kan känna sig lite vilsna bland alla drygt 8000 på startområdet.
Ni är välkomna att hänga med oss!

På det “Speciella stället” kommer vi att berätta om allt kul vi hittar på, som ligger utanför själva VårRuset. Vi är intresserade av mode, skönhet, hårvård, god mat, grön mat, guldkant och en gnutta flärd… Hur låter det?

Välkommen att hänga på – Vi kör med positiv energi och enkelhet: Eget ansvar, egen vilja – var och en helt trygg i att bara få komma och vara med. Håll utkik i bloggen, exempel kommer från oss, så du kan se lite vilka vi är och var den där samlingsplatsen kommer att bli.

/Carin Coach 😀

Gillar du också media?

Jag kan nog gå så långt så jag säger: I love media! Hur känner du? Gillar du också media, och i så fall vilken form gillar du allra bäst?

Vi har många kanaler att välja på idag, på tv, på radio, var vi läser nyheter i papperstidning, på text -tv, i mobilen, paddan, poddar och inte minst sociala medier … jag kan sluta rabbla.

Vet inte hur du funkar – jag gillar mixen av gammalt och nytt, kombinationen och varför gör jag det…Märker att jag är på vippen att sitta här och småprata med dig och sakna dina svar. Alltså klipper jag konversationen nu och nöjer mig med att ge dig exempel av hur papperstidningen idag gett mig massor med inspiration – så där så jag skulle kunna sitta här hela, halva natten och tänka, spinna vidare men se…

Det blir inget med det. Här kommer i stället ett bildregn av foton från NWT´s Näringslivsbilaga där jag lägger in små kommentarer under bilderna.

Har haft otur på sistone, text o bild vill sig inte riktigt. Mina kommentarer uteblir- har en känsla för varje bild här- som jag ville dela med dig. Attans!

En annan gång! 😊

Här är killarna som jag bloggade om när de var nystartade! Minns deras energi och...Fyrbarnsmamman som skapar mode i Torsby med världen som handelsplats!Fråga Coachen i NWT - visste du att det är undertecknad?

Carin Coach

Pratade i radio om motivation i morse

Hej därute! I morse pratade jag i Karlstads Nya Radio om motivation. Ratta in 92,2 på måndag morgon ca 07:30, för då kör vi. Micke Bjurström ställer kluriga frågor till mig och idag handlade det om motivation. Hur gör man?

  1. Hur gör man för att hitta motivationen?
  2. Hur gör man för att behålla motivationen?

Om du hörde mig svara i morse så känner du kanske igen det som kommer här: Beslutet. Hur ser det ut runt beslutet? Svaret på båda frågorna bottnar i beslutet och håll i dig för här smattrar det till av följdfrågor:

Ta ett exempel, något som du vill eller ska göra – redan där en viss skillnad. Vill göra? Ska göra?

  • Hur är beslutet taget?
  • Vem har bestämt?
  • Kommer det inifrån dig själv?
  • Är det förväntan utifrån?
  • Vilket är syftet?

I ett coachsamtal får du chans att sortera i den här djungeln. Du äger, rensar och väljer ut och din väg framåt kommer att bli klarare, roligare och lättare. Den kanske största hjälpen är att när du möter motstånd, för det du ska göra – så är ditt inre beslut plötsligt din bästa vän.

Nästa måndag sa Micke att han ska fråga mig om Motivation och triggers… Spännande! Vad kommer du att tänka på? Plocka fram en bild – ur minnet – som motiverar dig.

Skriv gärna och berätta! Det vore kul att få höra!

/Carin Coach

OS blogg – IRL – almost…

Hej i lediga lördagen! Här sitter jag bänkad med härlig helgfrukost och OS på tv. Jag fylls av så mycket känslor att – hur känner du?

Kanske är du ute i VM Rallyskogen, eller så sitter du också klistrad framför tv:n och njuter av rapporteringen med förstklassig introduktion från killarna på #kanal 5 till Damernas skidstaffett 4X5 km  #Pyeong Chang 2018.

Det är så spännande att frukosten hamnar i halsen och det är väldigt svårt att blogga – det blir svettigt i händerna. Oj, oj, oj…Åhh, dessa idrottskvinnor så imponerande, så inspirerande för oss vanliga, dödliga. Det blir ju så – när vi ser deras prestationer så har vi svårt att fatta hur det är möjligt! Wooaahw, så spännande!!! Kalla, Kalla, Kalla – I love Kalla – Åhh er alla tjejer- Ni är så bedååååårande starka och duktiga. Vi gråter och skrattar, svettas och flämtar…

Just nu leder Sverige med Ebba i täten och jag postar bloggen innan vi vet…

Stolthet, glädje, inspiration, beundran – rosorna i #positive #energy #corner – De står där och liksom ropar, hyllar och hejjar på dessa fantastiksa idrottskvinnor och idrottsmän som vi får njuta av.

Alla Hjärtans Dag – Valentine

Alla hjärtans dag! Hur känner du för den? För vem bultar ditt hjärta lite extra? Oj, dagens blogginlägg börjar med två frågor vi backar bandet lite.

Under dagen har jag hört och sett personers tankar och känslor kring den här dagen, om hjärta och kärlek. I morse var det P1 och psykologiprofessor Per Karnbrink vid Stockholms universtitet, som svarade på frågor om Valentinstudien. Det är en pågående studie, där par kan få hjälp online för att förbättra sin relation. Studien är alltså inte färdig men det man redan nu kan se, sa professorn, är att de frågor som var jobbigast – var de som skattades som mest värdefulla. Mycket intressant! Här kan du spana in vad det handlar om via länken som jag lagt in här.

Hjärtan och kärlekshälsningar har kommit till mig både IRL och via sociala medier.  Vi kan kommunicera snabbt idag – över hela världen. Här nuddar jag mitt intresseområde – hela världen, vad vi gör för den (världen) och med den. Och Du, har du tänkt på en sak, var börjar världen?

Det kan låta så stort med hela världen och den är ju “där borta”, någon annan stans … någon annans ansvar – nån-annan-ismen. Tänk om världen börjar här, precis här – där du och jag står. Tänk om du och jag kan göra positiv skillnad med små saker varje dag som sprider sig. Du gör säkert redan det och tänk om alla börjar tänka så – leenden som sprider sig på bussar och tåg – som en hyllning till att vi lever här och nu och att vi kan med relativt små saker göra …

I mitt yrke som professionell coach är det en sak jag säkert vet: All utveckling startar i ett jag. I det jaget finns olika val som kan växa fram. Ett val finns där varje dag att sprida glädje och kärlek genom goda gärningar och om vi lyssnar till musik, konst och litteratur så tycks vår kärlekstörst vara oändlig – hur gör vi – du och jag? Vilket är vårt gemensamma bidrag till världen här och nu?

Ps. Om jag själv ska svara på frågan högst upp så bultar mitt hjärta så starkt för så många – att du knappt skulle tro dina ögon och öron om jag skulle berätta – men så är det bara. Troligen är du som läser en av dem som mitt hjärta slår för. Ha en ljuvlig hjärtans dag!

/Carin Coach 

LunchIn med hög volym och gapskratt

Hej därute i fredagskvällen! Hur har din vecka varit? Vilka highlights minns du? Tänk om vi kunde minnas allt vi upplever – de lärde säger att vi kan det, att allt lagras … ja, det där kan jag berätta mer om men nu får jag snabba mig.

Vi har gäster på ingång – en riktig slapparhelg ligger framför och i backspegeln minns jag “första-gångs-upplevelsen” med LunchIn. Kolla in min LinkedIn profil, finns högst upp i högra hörnet på startsidan på min webbsida. Du kan spana in mer om det hela genom att söka där inne.

Vad trevligt! Vilka justa möten! Så givande och … Någonstans, troligen på LinkedIn – eller kanske var det i en podd, som jag först hörde talas om fenomenet. Vet du vad det är?

Nu vore det snitsigt om jag kunde ge dig hela bakgrunden, full story – men det kan jag inte och jag har just nu inte tid att kolla upp. I grova drag är det ett fenomen som pågår i olika städer: Någon håller i en tråd på LinkedIn och frågar: Kommer ni? Räck upp en (virtuell) hand. Så träffas man kl “si” på en utvald restaurang – som vi kallar “så”. Den som kan och vill dyker upp och så är det bara att connecta på. Hur coolt som helst.

Försökte ta lite bilder, men ljuset gjorde att na – de bilderna blev inte så bra. Selfie? Glömde så klart i vanlig ordning. Lyckades fånga en nätverkskompis nere på hörnet av ena sidan av långbordet som bara växte i längd. Sussie satt där och såg helt bedårande ut. I fokus är kladdkakan och gissa om den satt fint med grädde och allt.

Lägg märke till ljudet, ljudvolymen sa jag till en av mina förnämliga bordsgrannar! Det var ett sånt DRAG att man skulle kunna tro att klockan var 00:30. Men icke, bara vatten och nu kommer as-garvet. Mitt i detta larm lyckas en söt liten baby riva av ett mistlursljud à la sirén – som skar igenom allas röster. Hela restaurangen gapskrattade! Det blev som en “reset” – var är vi , vad gör vi, varför är vi här?

Frågor som är goa att klura på.

/Carin Coach

Skip to toolbar