Tårtkalas när Audio Video tog “GRÖNT KORT”

Vad säger ni, ska vi ta ett kort som grädde på moset? Okey! Klockan närmade sig 22:00 och fram med en selfiepinne och en liten manick som på fjärrstyrt vis klickade, så elegant. Vem fixar sådant? Jo, Audio Video så klart – experter på hemelektronik och service hela vägen!

Här står grabbarna som med sin expertis får det att funka i våra hem i denna moderna tid. Från vänster Richard T, Lars K, Andreas S och Roger L. Längst fram står undertecknad stolt och glad över både strålande samarbete, engagemang och resultat! 100% X 4! Vi har jobbat med skräddarsytt koncept coaching på tre olika sätt: Team, individuellt och “duo” – gissa om vi har haft kul?  Grundarbetet handlar om kommunikation och som synes är min plympenna med och utan den, jag då hade vi garanterat missat tårta och hela härligheten! Eller som vi säger – na…

(more…)

Sommartider hej, hej! Sommartider!

Dagny Carlsson, the one and only! 105 år, bloggare, Operaälskare och världens bästa, Dagny helt enkelt!

Sommarens, hittills varmaste dag, var vi på liten tur till huvudstaden och förfirade Midsommar. Vi tog med oss en bit av ängen hem till Underbara Dagny och en hembakad äpplekaka. Det supergoda kaffet, som Dagny brygger på sin söta kanna, väntade, starkt, varmt och gott. I lägenheten var det svalt och skönt och blommorna fick bästa platsen, med spann (hink) och allt! Nu har ljuvliga juni snart blommat ut och …

Om tio dagar är det dags! Dagnys fina krans – som alla Sommar-pratare får – låg i diskhon för att hålla sig lite till. Den 10 juli får du ratta in P1 och Sommar, sommar… för då är det Dagnys tur att sommarprata! Såå härligt! Hoppas du har chans att pricka in, eller lyssna i efterhand – Dagny har så mycket klokt, kul och viktigt att berätta.

Dagny och jag har träffats genom vår bloggnärvaro – hon är aktiv varje dag och skriver på kvällarna- när andra gamlingar går och lägger sig, som hon säger. Vill du läsa lite om hur vår kontakt startade så klicka här! Då kommer du till mitt Virtuella Bloggcafé med ett helt gäng av kändisar. Men återvänd hit för…

Ha, ha – med Dagny – i hennes sällskap upphävs tid och rum. Att försöka förstå – på riktigt – att denna ungdom är 105 år – det är stört omöjligt. Jag vill bara sjunga Sommartider – hej, hej! Det är så otroligt mycket positivt med Dagny att jag är på vippen att tjata ihjäl mig.

Snart taxar jag ut från det mesta och försvinner ut i sommaren driven av lust och fägring. När det höstar till sig brukar Dagny och jag gå på Kungliga Operan och jag längtar redan.

Ha en ljuvlig sommar där ute – vi ses, om inte förr, så i andra halvan av augusti. Tjing! 

/Carin Coach

#sommarP1

 

 

Teamkänsla – vad är det?

Här står delar av Team Carin Coach – eller som vi skrev vid anmälan: Club Carin Coach

 

En bild säger mer än tusen ord, sägs det och vad vet jag? Kanske anar du hur kul vi hade och fortfarande har i den slutna Facebook – grupp som vi har i Club Carin Coach. Allt började av en slump, på lek och med gemensamma krafter. Tack vare min roll som VårRus-Ambassadör så trummade jag ihop ett härligt gäng som ville hänga på – alla i sin egen takt. Det här sköna tjejerna träffades först i en sluten grupp på Facebook. Alla var upptagna, svårt att hitta gemensamma tider, vi tränade som vi ville och så möttes vi IRL (in real life) för första gången på själva Vår Rusdagen (17/5-17) – spännande!

Det här har varit vår “Playground” och kanske såg du på VM-kvalet i fotboll – Sverige – Frankrike (2-1) i veckan som gick,  med ett avslutande mirakelmål, med 15 sek kvar av matchen.

Vad talade man om efteråt, vad är viktigt för att orka och våga prestera? Japp – teamkänsla, tillit och en go känsla i kroppen. Det är inte ordagrannt citerat men kontentan. I den andra av mina tre coachböcker har jag hänvisat just till lagarbetet i fotboll, självförtroende och tillit. I kapitel nr 18 i boken PLUSPOLEN, där skriver jag om: “Arbetsplatsens magi” som var ett annat VM-kval i fotboll. Då var det #Zlatan och mirakelmatchen i Berlin, där Tyskland på hemmaplans ledde med 4-0 mot Sverige när det blåstes till halvlek. Du kanske såg det hända? Eller hade du gått till sängs när det osannolika, men möjliga, hände och det vände i andra halvlek och slutade 4-4.

Går det att använda dessa tekniker i näringslivet och i arbetslivet? Teamkänsla på jobbet – funkar det? Yes! Jag har bevis från båda och det är så otroligt effektivt. Vi håller på med det just nu. Det handlar om målgång med effektivt teamarbete för ett ägarteam, som är på väg att ta Diplom nr 1/3 i mitt utbildningskoncept GRÖNT KORT i coachande förhållningssätt.

Här i blogginlägget får du glimten av ett exempel från Club Carin Coach, där vi ser hur mycket som kan hända när teknikerna är på en nivå av PLAY – alltså hur vi lekfullt har roat oss, motionerat på olika nivåer, hittat varandra i gruppen, upptäckt business-kontakter, börjat göra grejer och …

Det kan bli mer att berätta om vad som växer fram ur Club Carin Coach och vad vi kan komma att erbjuda… Vi får se vad brudarna hittar på framöver! 😀

För dig som inte vet vad VårRuset är för något så avslutar jag dagens blogg med att berätta: VårRuset motionsloppet på 5 km för kvinnor som löper genom 20 städer i Sverige från söder och norrut. I morgon har VårRuset nått till Sundsvall 12 juni och finalen i Östersund 13 juni 2017.

I morgon ska jag träffa IF Göta, som är samarrangör för VårRuset, Karlstad. Loppet som följer våren genom Sverige och stimulerar till motion och rörelseglädje. Undrar hur många kvinnor som varit aktiva och …

I månadsmagasinet AMUSE, där jag skriver en spalt/månad, så har jag utlovat att berätta lite i min blogg om träning, energi mm. Det har krånglat kopiöst med bloggandet och jag har inte haft tid att borra i strulet.

Alltså: vill du hämta inspiration – generellt, så kan du i stället börja följa mig på Instagram. Det kan först verka som jag bara plåtar blommor, blommor, blommor – och yes, det är så sant. Det ligger något bakom dessa blommor, växt- KRAFTEN, naturen som jag återvänder till i mitt arbete och…

Vore jag som du så skulle jag lägga vantarna på AMUSE för det kommer att hända grejor där under sommaren och hösten… Du hittar mina inlägg under fliken krönikörer.

Ha nu en härlig söndagskväll!

/Carin Coach

 

Rosa Race – Vårruset är på gång med Club Carin Coach

Tröjan & bilden är framtagen av TAG Reklam i Karlstad, säker leverantör av mina profilkläder.

Ladies and Gentlemen… snart kommer vi! Onsdag 17 maj kl 19:00 går startskottet för Vårruset i Karlstad och nu är vi ett lag, ja – vi är faktiskt tre lag i Club Carin Coach – alltså det blir tre picknickfiltar med 6 pers på varje – Så himla KUL! 🙂

Vårruset är kvinnornas 5 km långa motionslopp. Det rör sig från söder till norr, som en röd tråd av gemenskap, rörelseglädje och utmaning genom vackra Sverige. Av en slump, som så ofta, blev jag Ambassadör för loppet för 7 år sedan. Hej vad tiden går!

Härliga Blossom, som var med i mitt Virtuella Bloggcafé, värmer upp oss och gissa om brudarna i mitt lag har för-värmt. Vi har en sluten FB-grupp där vi kan jiddra ohämmat om allt och inget! Jättekul!

De flesta har först mötts virtuellt (via Internet) och ser varandra IRL (in real life) för första gången före start nu på onsdag. Det är ny bansträckning för Vårruset och där hoppas jag se Dig när vi kommer! 

Hoppas att du ropar lite extra när det kommer en rosa racer-tröja! Jag vet några som kommer att ge JÄRNET – så där så du känner vinddraget, några tar det lite lugnare och några går. SÅ HÄRLIGT! Alla kör i sin egen takt och ändå är vi ett lag – en hel klubb som peppar varandra och får massor av energi, inspiration. Om du bara visste! 🙂

Här är jag på väg in till killarna på Audio Video, i Säffle. Jag vet att de har superbra trådlösa hörlurar. Vilken färg valde jag tro?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undertecknad sa, när vi drog igång – att brudar, ni vet – jag har egentligen inte tid med det här – he he – Hålla i ett lag och så, ni vet… bla bla… Har jag haft tid? Yes! Det har inte gått att motstå. Nu är jag så otroligt nyfiken på vilka kontakter och möjligheter som kommer att öppna sig för de här kreativa brudarna som hoppat med i Club Carin Coach.

Det är brudarna som gör clubben, som fixar och bidrar. De här snyggingarna bidrar med det ena efter det andra – jag har anledning att blogga igen, visa och berätta mer. Själv har jag i olika sammanhang lovat att berätta lite om mitt eget motstånd, en massa minus – men det vill helst ingen höra – Äsch, nä-e inte du Carin… kan inte vara möjligt! Vi får se vad som ska få plats i bloggen – jag ska höra med brudarna – vad de vill att jag ska berätta om – och så får vi se vad som kommer. Fortsättning följer…

Håll i hatten, för nu är vi på gång! 😀 Vi har ingen aning om var det här kommer att sluta! Wooiiii…

Här kan du läsa mer om Vårruset i Karlstad 17 maj 2017

#varruset2017
#Vårruset2017

#blogg100

/Carin Coach

 

Helgens härligheter…

Hej därute i lördagens kvällning! Tidigt i morse var jag ute och joggade med de riktiga “essen” – du vet de som kan och har många mil av erfarenhet i sina kroppar och ben. De som laddar för Göteborgsvarvet nu (halvmara).

Själv har jag ett Vårruslag – Team Carin Coach – som fyller minst en picknickfilt – där vi samlas efter 5 km i valfritt tempo. Det ska bli så kul! Vi har en sluten grupp på FB där vi börjar ladda upp oss mentalt nu inför 17 maj.

I morse därute i skogen när en av gentlemännen tog sällskap med mig (jag, som alltid är sist) passade jag på att berätta lite om varför jag ursprungligen tog upp joggandet. Jag vill som ett levande exempel visa vad det innebär att utmana sig själv, hur man kan nöja sig med små steg och vara tacksam för det. Eftersom jag inte kan berätta om mina kunders upplevelser, av hur det funkar med motivation, delmål, mål så tänkte jag: Okey, jag visar själv! Det här har jag tänkt pytsa ut i lite små portioner här i bloggen och hoppas att det ska vara av intresse att läsa?

I bloggen här har jag tidigare utlovat lite exempel och småprat om motivation, mål och delmål. Kanske ett och annat tips slinker med – trots att jag är coach, en sådan coach som inte kommer med tips och råd. I min coaching är det coacheen (den som får coaching) som själv har svaren på sina frågor. Här i bloggen (och i min frågespalt i nwt.se “Fråga Coachen”) är det en utmaning att få fram den vinkeln då det blir många ord och krångligt att beskriva i text. Nu, i skrivande stund, får jag ännu en ny idé att ta hand om… och det var precis vad jag sa till honom, därute i milspåret att …

Det rinner till så mycket idéer när jag joggar att jag behöver ha ett skrivblock till hands, eller prata in tankarna som röstmemon. Det här hänger ihop med hjärnan, blodtillförseln, rörelsen och allt det här vi redan vet en hel del om  – nyttan, det hälsosamma och ändå…ibland är motivationen för att ta sig iväg låg. Det kan vara egna sätt att hindra sig som till exempel:

 • Kommer jag att orka?
 • Hur långt ska vi springa?
 • Hittar jag?
 • Hann inte få i mig frukost?
 • Osv. osv.

Med mina mått mätt blev det ett långt pass idag och mot slutet så gick låren in i facket “rökta fårfiloer”, sega och stumma! När jag fick syn på årets första vitsippor och skulle böja mig ner så gick det långsamt att veckla ihop kroppen – ha ha!

Jag har lite problem med mina bilder i bloggarna så kolla in mitt Instagram, där finns ett foto på de ljuvliga blommorna som försvann i min nariga hand. Det är jättetrist att inte kunna lägga in foton, det saktar ner mitt bloggande – hoppas få ordning på det.

Och du, till sist!

Om du vill att jag ska blogga om det här så blir det DUBBELT så kul med lite interaktivitet och min motivation ökar. Jag testar här nu genom att ställa en fråga för att se om det kommer något svar:

 1. Vad tror du att jag tycker är långt?
 2. Hur många km är långt med “mina mått mätt”?
 3. Vi rör oss i det “relativa tänkandet” det som väckte min idé med mig själv som exempel.

/Carin Coach 

 

Veckan väntar på dig …

Hej i kvällningen! Känns det så att veckan väntar på dig?
Vi har tillryggalagt en kall påskhelg, och vi är de som varit i Sverige. Kall i relation till den försmak av vår som vi redan haft när det egentligen fortfarande var vinter. Men den som gillar något – här värme – vill gärna ha mer, en önskan, en väntan och förväntan väcks. Ett hopp om att det ska vara lika soligt och varmt som det ser ut – utanför fönstret. För ett tag sedan var det 16 + grader, sen sjönk det till under nollan.

Det leder oss in på ämnet föreställningar, hur vi föreställer oss saker och ting och därmed följer nästan automatiskt en förväntan. Hjärnan hjälper oss på traven, med förväntan, då en är designad för att göra av med så lite energi som möjligt – alltså tar vi kortaste vägen (oftast utan att vara medvetna om det). Den kortaste vägen är inte alltid den smartaste. Det beror på vad vi matar hjärnan med för bilder, förebilder, näring mm. Igår såg jag ett förskräckande tv-program om socker och sockerberoende – oj, oj, oj! Det är värt 18 000 bloggar i sig – bara det programmet!

På tal om föreställning som kommer här ett foto med associationer till Dagny! 

Dagny Carlsson (snart 105 år), kommer att förekomma här i bloggen – då hon är en av mina stora förebilder. Vi två har blivit goda vänner via vårt bloggande.

Dagny Carlsson & Carin Coach på Kungliga Operan i Stockholm 31 aug 2015. Foto: Frida Nilsson, Kungliga Operan. Vi såg verkligen en föreställning, ingen mindre än CARMEN. Här kan du läsa bloggen om det.

Vi kan överlista oss själva på flera olika sätt:

 1. Öka vår medvetenhet om hur vår inställning påverkar oss.
 2. Utmana oss själva och vår föreställning om en viss sak.
 3. Vi kan försöka att förhålla oss blanka inför vad vi kan, tror och vet.

Här och var i sociala medier har jag utlovat att skriva lite om fysisk träning, motivation, målbilder och mängder med blommor! I båda mina bloggar har jag tyvärr haft krångel med min bildhantering, vilket stoppat upp skrivandet. Nu kör jag på och söker bilder ur arkivet tills vidare.

 1. Lägg märke till vilken skillnad du upplever om du intalar dig själv att du ska klara av en sak – eller om du talar om för dig själv att du inte klarar av det.
 2. Vad händer med din känsla, med din motivation i respektive ytterläge? “Jag klarar av att nå mitt mål – Jag klarar inte av…”?
 3. Vad behöver du för att utmana dig själv?

Se det här som lite uppvärmning – troligen kommer jag att ladda på med exempel och försökskaninen lär då bli undertecknad. Sist var det underbara Dagny Carlsson, som kallade sig själv “försökskanin” – när vi filmade live på FB vid fikat hemma hos henne i Solna. Det var verkligen premiär och fikat var toppengott! Utmärkt kaffe i rosenkopparna och kardemummabullar från Valhallabageriet i Stockholm. Varje dag längtar jag efter Dagny och “skålar” med henne i min rosenkopp.

Ja, håll lite utkik i bloggen här så får du se vilken nytta du kan ha av den. /Carin Coach  #blogg100

Tyst minut på tåget kl 12:00

Sitter på tåget hem från Stockholm och blinkar mig fram för att se tangenterna. Det värker i hjärtat av sorg och medlidande med de som drabbats av det oförklarliga våldet vid attacken i Stockholms city i fredags.

Bokstäverna rullar fram på informationsskärmen: 11 grader i Hallsberg. Vilken temperatur är det i hjärtat, i ditt hjärta, i mitt – i världens alla hjärtan? De allra, allra flesta önskar samma sak: fred, frihet, vara nära sin käraste, familj och vänner och ändå… Hur är det möjligt att medvetet skapa död och skräck?

Vid stora katastrofer händer det alltid något med tiden. Vi minns vad vi gjorde, var vi var, med vilka – det är som om allting märkligt nog blir mer levande och närvarande, än i vanliga fall. Samma fenomen gäller blomsterhaven, gosedjuren och kärleksyttringarna. Hur kommer det sig att vi ska behöva utstå smärta för att förstå vad vi har att vara tacksamma över, varje dag? Varför ser vi inte varandra med kärlek och blomspråk? Vad är vi rädda för i vardagen?

“Märks det nå´t inne i sta´n?” frågade han när han släppt av mig vid T-banan. “Folk rör sig lite långsammare”. Och nu – nyss – tåget slog av på takten vid den tysta minuten. De elva graderna ute syntes grå utanför rutan där svenska flaggan kämpade ihop med EU´s blåa flagga, de stod stolta.rakt ut i den hårda vinden och tårarna rann, hjärtat värkte och känslan var surrealistisk – allting går vidare, fortsätter som vore det ett tåg.

Igår gick det från svart till rött… vidare till rosa, vitt, gult, grönt, orange i ett blomsterhav på Sergels Torg, nära platsen för katastrofen. Det är så många saker som går emot varandra i balansen på livets sköra tråd. Det här är ständigt en tanke som jag vänder och vrider på – hur kommer det sig?

Det känns som vi efter den här skräckupplevelsen kanske kommit ett steg närmre svaret – tillsammans har vi svaret.

/Carin Coach

#blogg100

Från grått till svart …

Häromdagen bloggade jag om våren, rörelse, Vårruset och lite vad jag tänkt skriva om här i bloggen under april och maj, vinklar som kan intressera dig som inte tänkt delta i Vårruset. Rubriken på det blogginlägget var: Från grått till grönt och syftade på det mirakulösa som sker i naturen om våren, år efter år här på vår breddgrad där vi har fyra årstider. Idag hade jag tänkt blogga om identitet i förhållande till en utmaning.

Dagens blogginlägg har istället fått rubriken från grått till svart och syftar på det terrordåd som igår skakade Stockholm city, hela Sverige och som väckt reaktioner över hela världen.

Här, där jag befinner mig utanför Stockholm, är det som om naturen håller andan. Det är märkligt stilla. När alla kontakter är tagna om att vi är säkra och mår ok så går tankarna till de värst drabbade och deras familjer. Radio och appar står på. Fick meddelande från andra sidan jorden med kloka ord om att sunt förnuft får leda i bearbetningen av katastrofen och att den inte blir obalanserade reaktioner om /…/”utlänningar och invandring, hoppas, hoppas”.

Aldrig har det varit viktigare att värna om öppet samhälle med demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet allas lika värde … Att hålla de som begår brott ansvariga för sina gärningar.

Lyssna på Kronprinsessan Victorias intervju där hon står på platsen där det hände. Hon sammanfattar vad jag tror att de flesta känner, sorgen, den passerade gränsen och ett Sverige som står enat: Tillsammans!

Penséer, stämmer till eftertanke

/Carin Coach 

#blogg100 #openstockholm

Från grått till grönt …

Hej därute i kvällen, på väg in i natten!

Miraklet är för mig lika stort varje år, kanske större med varje år. Hur kan det bara ske? Alla de gråa buskar som står och ruskar i skarven mellan vinter och vår: Poff! så är de gröna!

I mitt arbete som professionell coach är det naturligt att använda metaforer, bildspråk. Det är effektivt på många sätt då det förflyttar fokus från det som kan kännas omöjligt att uppnå, som kanske är marigt för stunden, eller så använder jag metaforer för att förklara en process.

Våren är en utmärkt metafor för att beskriva en utvecklingsprocess. Du som läser just nu är kanske en av dem som funderar på att ansluta dig till mitt Vårruslag 2017. Hoppas det! Om du vill ha praktisk information hur du kan göra för att hänga på, så klicka här!

Här i bloggen har jag utlovat text och tankar om Vårruset, och häng gärna kvar och läs även om du inte är en Vårrusare. Det kommer att handla om identitet, träning, tvekan, prestation, att vara bäst, att vara sämst … Vi får se hur mycket jag hinner med av allt som jag har lust att ta upp och blogga om.

Ps. Har dessvärre inte hunnit blogga som jag tänkt på sistone, men det kommer lite inlägg då och då – så håll utkik!

/Carin Coach 

#blogg100

Skip to toolbar