Strålande exempel i morse!

Hej därute! I morse var det ett strålande exempel på hur en metafor kan belysa en utveckling.

Kolla här!

Ett steg framåt och två tillbaka, åt sidan eller i alla fall något som stannar upp.

Jag hoppas att du har klickat på ordet här! Annars blir det ingen illustrerande bild idag. Tyvärr krånglar det så med bilderna i mitt bloggande och det som brukar gå som en dans funkar inte. Det är mycket möjligt att jag gör fel, har missat någon uppdatering eller vad det nu är. Tiden att sitta och mixtra finns inte – så en vacker dag blir det kanske tvärtyst här – pang bara. Vi får se. Jag är med i #blogg100 och det är ju så kul! Blogga hundra dar i rad.

Åter till metaforen och våren. För just våren är en klockren metafor (bildspråk) för att beskriva en utvecklingsprocess. Hur något sakta växer fram, förbereder sig. Ibland säger det pang, ibland vinglar det lite fram och tillbaka – som i morse när snön låg vit på backen (där vi bor) och allt vår-räfsande från igår eftermiddag var som en chimär.

Ha en skön måndagskväll och klicka här om du vill se bilden från i morse. Den och många fler hittar du på mitt Instagram.

/Carin Coach

#blogg100

 

 

 

 

Solen stiger och vi med den…

Solen går upp, säger vi och vad är det som händer egentligen? Ska man tro på vetenskapen så vrider sig jorden runt sin egen axel. När dagen gryr så är det vi som hamnar i solens belysning under X antal timmar, beroende på var på jorden vi befinner oss.

Jag deltar #blogg100 – blogga hundra dagar i rad – orka? Och i mina blogginlägg har jag tidigare sagt att jag ska droppa lite smakprov från positivt tänkande, mindset och annat smått och gott som du själv kan börja testa.

Med exemplet ovan syftar jag på hur vi ofta helt omedvetet “sitter fast” i våra omedvetna föreställningar. Föreställningar som ofta är inristade i språket, språkliga uttryck och mycket mer…

Vi tar lite i taget och av olika skäl så hamnar blogginläggen här och var. Det blir antingen i min NWT-blogg eller här. Nu ska jag återvända ut till solen, innan den “går ner” 🙂

/Carin Coach

#blogg100

 

Helg! Kan du begripa!? Ahh så härligt…

Innan man vet ordet av så är det helg! Vilka förväntningar har du på din helg? Vad ska hända?

Här blir det liv i luckan och för ett tag sen så tjoade det rejält. Jag fixade lite i ugnen och vips så passade jag på att testa brandlarmet! Tjena! Det lät – kan jag meddela, så till den milda grad. Världen bästa grannar dök upp och undrade och bara fanns där, så fina. Tack – igen!

Det fixade sig alltihopa och tänk, en minigrej som gav eftertanke – igen, om hur nära det kan vara, med riktigt allvar. Nu var det bara lite os – dags att städa ugnen- os…

Kanske det jag ska göra i helgen – nä, knappast. Det dyker upp några riktiga godingar här snart. En av dem är superlik James Bond – Da- la -la… Nu ni… 🙂

Eftersom det är #blogg100 (blogga 100 dagar i rad) så blir det så här ibland, innehållslösa blogginlägg – rejält small chat och knappt det. Det beror på att tiden liksom går upp i rök och brandvarnaren börjar tjuta! He he!

Tjing!

/CC 

#blogg100

Digital Media Club på Noboxsolutions, Karlstad

I eftermiddags var det ett nytt mysigt digitalt häng på Noboxsolutions i Karlstad. Härliga Hanna Åkerstedt, Hotelldirektör på First Hotell River C, hotellet vid Klarälvens strand, gav oss värdefulla tips och tankar om hur de arbetar och tänker kring sociala medier. Hotellbranschen är van vid att få feedback och nu har beteendemönstret ändrat sig på flera sätt.

Här sitter Hanna, Anna på Nobox och Linda Danielsson, som precis startat på Visit Värmland som kommunikatör. (om jag minns rätt).

Nästa gång är det Thomas Hoflin (tv), från Anymotion, som kommer att hålla i clubträffen. Då handlar det om rörlig bild. Thomas har spelat in mitt Releaseparty för min första bok, JA-lagen och fångade känslan skickligt med rätt sound. Massör och PT, Robin Åberg och Kikki Neidre, Neidre Konsulting.

Som synes är det olika branscher som möts och delar erfarenheter i skön form – Tack, Anna och Nobox!

/Carin Coach #blogg100

Ps. Det gick tyvärr inte att lägga upp bilderna i min NWT-blogg idag, ENERGI: Kropp&själ i arbete&vila. Tur att jag har två bloggar. Ikväll får jag köra med min egen. Tjing!

Ha, ha – min telefon har fått fnatt här ett foto på mina brallor, kängor och en flik av väskan. Ringer du till mig närmaste dagarna så är det tur om jag kan svara. Telefon har fått så kallat “spel” – så mejla för att vara säker att vi kommer i kontakt. #blogg100

Råsa på turné, mässan stöttar 1,6 miljonerklubben mm.

Lördag 11 mars, om en vecka kl 10-16, slås portarna upp på Hotell Gustaf Fröding och mässan Råsa på turné

Klicka på länken så ser du varför det är idé att vara där vid öppnandet!

Goodiebags och fullspikat program!

För egen del kommer jag att vara både här och där under dagen.

Så här skrev jag på Facebook förut, se den kursiverade texten nedan. Det dök upp en “gammal bild” i mitt flöde, från tidigare mässor och vips så fick jag fart att berätta lite om nästa lördag. Jag satt och skrev via min Iphone och texten översållades med blommor, som blivit ett eget språk hos mig. Vid första anblicken kanske du studsar till och jag kan berätta att det finns en medveten tanke bakom. Häng med i mitt bloggande vem vet om jag lyckas mejsla fram kärnan i den där tanken…

Här kommer dagens Facebooktext kursiverad (vet inte om fotot kommer att synas, det är en affisch från i fjol med dåtida datum):

Fotot för 1 år sedan. #Råsa på turné är nya namnet för mässan. Kryssa nästa lördag, 11 mars 2017, på Hotell #GustafFröding, #Karlstad, kl 10-16.

Oj vad tiden går fort! Det händer en massa kul på mässan och i år är jag med lite överallt 😃 Läs nedan och kolla mer på #eventdiv 🎉

Ska försöka uppdatera lite bättre. Här kommer lite av vad du kan välja på mässans delar som jag deltar i:

#Carincoach ställer ut, vi tar emot intresse & beställningar för dig och din arbetsgrupp. Individuell Coaching & Teamcoahing. Du kan boka fritt prova på- möte för dig, för jobbet. Vi har så kul!🌸

#Carincoach tar emot beställning #Vårruset 🍃🌸🍃-häng med i mitt lag. Var o en kör i egen takt och träffas på picknick-filten efteråt. Kul grej! 🌸🏃‍♀️😃🏃‍♀️🌸OBS! Det är helt OK att gå de 5 km, 17 maj-17 #Sundsta #Karlstad Min stora glädje är om du som vill gå, vill vara med i mitt lag. När vi ses ska jag berätta mer. För mig är det allra störst och bästa glädjen.
🍀🌸🙏🌸🍀

#CarinCoach deltar i mässprogrammet på flera sätt: #Minnyastil 🌸En ung kvinna Jennifer Viktoria Eriksson har vunnit Coaching med mig. Vi har redan smygjobbat lite, med tankar och frågor. Mellan varven som Jennifer stylas med kläder, frisyr mm så får hon den riktiga coachingen av mig under dagen. Spännande! På mässan i #Åmål gnistrade detkring den här programpunkten

#Carin Coach kommer också att mannekänga för Camilla Risberg, 🌸 som driver #GulaHuset med kläder från #Capri och mitt hår är fixat av: Världens Bästa Ann-Sofi Gustafsson🌸

Visst känns det kul att tänka på nästa lördag! 🌷😃🌷

Hoppas verkligen att vi ses!

Tack för att du delar och sprider det här! Låt oss hylla kvinnan 🍃🌺🍃 kom och upplev och snacka lite med mig. Då blir jag så här glad: 😁 En stark och viktig punkt är att en del av biljettpriset (100 kr) går till #bröstcancer och till 1,6 miljonerklubben. Så även anmälningsavgiften till #Vårruset (#barncancer). Alltså att stötta något för andra.

Det blev långt inlägg idag! Nästan som en blogg- #blogg100. 🙏/
Carin Coach

1 år sedan
Se dina minnen
 
Carin Hansdotter Bladhs foto.
OBS! Nu på lördag 11 mars 2017 kl 10-16 på Hotell Gustaf Fröding som ligger öster om Karlstad nära E 18. (texten på affischen är från i fjol).

 

 

 

 

 

 

Vårruset 2017

Blossom värmer upp oss på Vårruset redan nu! Faktum är att hon i sin roll som scenartist var i Karlstad i helgen. Jag läste fina recensioner i tidningen, NWT och var på vippen att få chans att höra Afro-Dite live, jag gillar verkligen Motown -sound och soul.

Den 17 maj går motionsloppet i Karlstad och då hoppas jag få ta en selfie med Blossom igen, då jag är stolt Vårrus-ambassadör sedan 6 eller är det 7 år!?

Har du förresten hört talas om Vårruset?
Det är ett 5 km långt motionslopp för kvinnor, där man deltar efter förmåga och startar i olika klasser; gå, jogga, springa. Läs detaljerna på webben, där jag hämtat citatet: ”Vårruset, världens största motionsserie för tjejer, blir ännu större. /…/ totalt beräknas över 110 000 tjejer delta vid något av de 20 stoppen runt om i landet. Vårruset 2017 har premiär i Malmö den 2 maj och avslutas i Östersund den 13 juni”.

Håll utkik i sociala medier och i mitt bloggande för här ska vi rusta oss för att få ihop lag – eller hur! Jag minns min tvekan, i början, hur jag deltog utan att träna, ho ho – det där kan jag berätta mer om.

Ge dig själv chansen att testa något nytt – om du inte redan är anmäld. I år går 15 kr av anmälningsavgiften till  forskning inom Barncancerfonden. Du vinner på att bestämma dig nu då det är en stegring i anmälningsavgiften.

När du anmält dig till loppet i Karlstad 17 maj på www.varruset.se är du varmt välkommen att mejla mig om du vill ingå i mitt lag. När vi hörs över mejlen får du alla detaljerna. I mitt lag kör vi i egen takt och samlas på picknick-filt efteråt. Det är hur kul som helst och vi får en massa mys med oss på vägen. Du får all info av mig när du mejlar mig på carincoach@gmail.com 

  1. Anmäl dig så snart du kan – före 28/2 (prisstege).
  2. Mejla mig – fritt (noll kr.) Vi snackar ihop oss om träning mm.
  3. Vi är igång!

Tack härliga du för att du delar och sprider bloggen till så många du kan! Ha en fin helg och som sagt, fortsättning följer…

/Carin Coach 🙂

 

Förebild hos professor i psykologi och neurovetenskap!

I gårdagens NWT (20/1-17), står Dagny Carlsson som förebild för hur Nyfikenhet kan stärka hjärnan. Min webb har haft lite krångel så jag restaurerar tidigare blogginlägg (därav olika datum).

Igår (30/1-17) köpte jag kardemummabullar och tåg T-banan ut till Dagny Carlsson, 104 år, världens äldsta bloggerska. Solen gick upp över Stockholm stad och färgade rutorna i guld på vägen. Därute i Solna väntade Dagny med nybryggt kaffe. Om du visste hur gott det smakade!

Vi har träffats förut och upprinnelsen var den helt enastående dokumentärserien av Åsa Blanck, “Det är inte så dumt att bli gammal”. Dagny köpte dator när hon var 99 år och ville lära sig blogga. Nu har hon 2 miljoner klick på sin blogg. Dagny har varit med i mitt Virtuella bloggcafé, där jag intervjuar kändisar över en kopp kaffe. Det kan vara online eller IRL, he he. Det beror lite på hur det passar in i vår respektive tid.

Nu var vi i IRL och vi testade lite nytt – för oss båda. Vi sände live på Facebook och Dagny säger: “Ja – ha och då ska du ha mig som försökskanin?!?” Ha, ha, ha! Kolla in lilla filmen. Dagny berättar om den goda bullen och lite andra grymma planer som vi har… Den första händer snart och nästa…Klicka här så kan du se filmen och höra Dagny!

Selfie i salongen inför La Bohème, snart börjar det! Oneliners från Dagny när vi kunde hämta andan av alla upplevelser! Wow! Kungliga Operan, vår favorit!
Champagne i pausen, ska det vara så ska det – självklart! 

 

 

 

 

 

 

 

Selfie från T-banan typ mitt i natten! Vem är piggast!? Dagny, 104 så klart! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carin Coach

Alla hjärtans dag! Det svämmar, va härligt!

En bild säger mer än tusen ord, sägs det. För vem klappar ditt hjärta? Nu är jag där igen, lusten att sitta och skriva, länge och väl. Var tar alla dina tankar och känslor vägen? Det svämmar av kärleksyttringar, blommor, choklad, godis och vänliga ord. Det är så vackert tycker jag hur vi människor kan bry oss om, hjälpas åt och få varandra att växa.

LinkedIn har jag haft en liten miniserie som jag kallat för #Butterfly. Det bara kom, vet inte exakt varifrån. Den där lilla fjärilen har svävat runt i det virtuella rummet och nu är den på väg att landa. Håll lite extra utkik.

Den lilla fjärilen har fascinerats av alla kärleksfulla hälsningar som kommer i förutbestämda vågor, en vid jul, nästa vid nyår och så nu vid Valentine. När kommer nästa? Vad skulle hända om vi lät det pågå hela tiden? Hur skulle vårt samhälle utvecklas? Hur skulle vi må? Det här resonerar jag om i mina tre coachböcker – i coachtrilogin.

Bestämmer du dig för att du vill ha alla tre så mejlar du mig på carincoach@gmail.com före klockan 24:00 och du får du, dagen till ära, ett hjärtans-pris!

/Carin Coach